Google Adsense Kodu

2018-2019 – Sosyal Psikoloji II – Vize Sınavı

2018-2019 – Sosyal Psikoloji II – Vize Sınavı

1. Psikanaliz Kuramı'nı aşağıdaki düşünürlerden hangisi geliştirmiştir?

Doğru! Yanlış!

2. Benlik-algısı teorisinin en ünlü uygulaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. William James Ben ve Beni/Bana Teorisinde duygular, düşünceler, imgeler, fikirler ve hislerin hepsinin birden birbirinin içine geçmiş biçimde, farkında olamayacağımız bir biçimde sürekli zihnimizin arka planında akması durumuna ne ad vermiştir?

Doğru! Yanlış!

4. Kişinin kendine dönmesi, dikkatini kendi üzerinde odaklamasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. "Çoklu benlik-şemaları, birden çok benliği değil, benliğin farklı yönlerini ya da farklı benlik versiyonlarını temsil etmektedir. Çoklu benlik-şemalarımız olsa da herhangi bir verili anda sadece çok azı bilinçte ya da dikkatin odağındadır. O anda odak noktasında olan bu benlik bilgisi bölümüne ____________ adı verilmektedir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi fonksiyonel grupların özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. İki veya daha çok bireyin birbiriyle etkileşimde bulunduğu ve belirli amaçları gerçekleştirmek için bir araya geldiği topluluklara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi grupların oluşum sürecindeki aşamalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Grup üyelerinin homojen veya heterojen oluşu ile ilgili olarak tanımlanmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi grup bağlılığının psikolojik göstergesi sayılan “biz” anlayışının ortaya çıkmasında etkili olan faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Allport’un önyargıdan en uç ayrımcı davranışa doğru sıraladığı basamaklar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

12. Kalıpyargı terimi ilk defa 1922’de kullanan Lipmann bu kavramı aşağıdakilerden hangisi ile tarif etmiştir?

Doğru! Yanlış!

13. Altemeyer, otoriteryenizm hakkındaki görüşlerini aşağıdaki kuramlardan hangisine dayandırmıştır?

Doğru! Yanlış!

14. Bir kişiye karşı, sadece grup üyeliğinden dolayı geliştirilen olumsuz (bazen olumlu) tutuma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Kalıpyargı ve önyargı arasındaki ilişkiyi ortaya koymaya çalışan Devine’in modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi gruplar arası davranışı sosyal kategorizasyon ve sosyal karşılaştırmayı içeren bilişsel süreçler ve bunlara eşlik eden duygusal süreçlerle açıklamaya çalışmaktadır?

Doğru! Yanlış!

17. Sosyal çevreyi, bireye anlamlı gelecek tarzda gruplara bölerek düzenlemeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi gruplar arası ilişkilerin geliştirilmesinde kullanılacak yollardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. İki veya daha fazla ayrı sosyal grubun bir ya da birden fazla temsilcisi arasındaki etkileşime ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Arabuluculuktan yararlanmaya ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Sosyal Psikoloji II - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…