Google Adsense Kodu

2018-2019 – Sosyal Psikoloji I – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Sosyal Psikoloji I – Üç Ders Sınavı

1. Her potansiyel katılımcının örnekleme seçilme şansının eşit olduğu örneklem türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi modern sosyal psikolojinin çalışma konularından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Temelini Heider'in attığı ve bireylerin günlük yaşamda diğerlerinin davranışlarını nasıl açıkladıklarına odaklanan kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Çalışma koşulları ağır olan birisinin çevresine olan kötü davranışlarından kişilik özelliklerini sorumlu tutmak aşağıdaki yükleme süreci yanlılıklarından hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

5. İlk edinilen izlenime bağlı olarak sonrasındaki izlenimin daha olumlu ya da daha olumsuz olma durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi izlenimleri bütünleştirmeyi sağlayan unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangileri şematik bilgi işlemin dezavantajlarındandır?

Doğru! Yanlış!

8. İnsanların bir toplumsal sınıf üyesi olmasına, o sınıfın prototipine ne kadar uygun olduğuna bakarak karar verme eğilimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. ___________ , türü temsil eden ve bizim zihnimizde olan bir modeldir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

10. Otoriteye itaat konusunda çarpıcı bir deney yapan ve deneyin sonucunda normal insanların da otorite baskısına maruz kaldıklarında yıkıcı davranışlar sergileyebilecekleri sonucuna ulaşan araştırmacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Ayşe annesinden önce şehir dışında bir haftalık tatil için izin istemiş, annesi izin vermeyince bir günlüğüne aynı mahalledeki arkadaşında kalmak için izin almayı denemiş ve annesi bu isteği kabul etmiştir. Ayşe’nin kullandığı boyun eğdirme tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir otobüste giderken otobüsün içinin soğuk olduğunu hissediyorsunuz. Yanınızda oturan yolcu ise otobüsün sıcak olduğunu söylüyor ve siz belki de bu yolcunun ateşi olduğunu düşünüyorsunuz; fakat aynı anda çok sayıda başka yolcu da otobüsün ne kadar sıcak olduğundan yakınmaya başladığında siz hatanın kendinizde olduğunu, aslında otobüsün gerçekten de sıcak olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz. Bu durumda uyum sağlama aşağıdaki hangi etmenden kaynaklanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangileri tutumlarla davranışlar arasındaki ilişkileri kısıtlayan etkenlerdendir?

Doğru! Yanlış!

14. Bir toplumda davranışların uygun olup olmadığını gösteren standartlar veya kurallar sistemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Weis’e göre aşağıdakilerden hangisi, toplumsal ilişkilerin insana sağladığı getirilerinden-yararlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Romantik ilişkinin içtenlik ve kararlılık öğesinin olmayıp tutku öğesinin olduğu aşk türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. “Kişisel sorunluluk alınmalıdır” kararı özgeci davranış karar basamaklarından hangisinde yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi yardım etme biçimlerini etkileyen durumlardandır?

Doğru! Yanlış!

19. “Bir bisikleti kullanmayı, bir arabayı sürmeyi nasıl öğreniyorsak, saldırgan davranış göstermeyi ve saldırgan davranışı ketlemeyi de aynı şekilde öğreniyoruz.” Önermesi aşağıdaki yaklaşımlardan hangisiyle ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

20. Yüksek düzeyde rekabetçilik, zamanla yarışma ve düşmanlık içeren kişilik örüntüsü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Sosyal Psikoloji I - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…