Google Adsense Kodu

2018-2019 – Kültür Tarihi – Vize Sınavı

2018-2019 – Kültür Tarihi – Vize Sınavı

1. Kervansarayın kökenini oluşturan, İslamiyet’in ilk dönemlerindeki Ribat'ların daha çok kullanılma amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi Yeni Çağ'ı hazırlayan faktörler arasında gösterilemez?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi merkantilizm tanımına uygundur?

Doğru! Yanlış!

4. Hitit Kültürü ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

5. “Kilise tanrının temsilcisidir” düşüncesini ileri süren ve önemli bir etkisi olan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Hayali bir adada yaşayan bireylerin yaşamlarını konu alan eser ve yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi Lidyalıların ürettiği paranın özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

8. Fatih Sultan Mehmet’in portresini yapan İtalyan sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Mantık çalışmalarıyla ünlenen ve mantığın kurucusu kabul edilen filozof aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Kültürlenme kavramıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki yazar ve eser eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Latince ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

13. Pagan bir inanca sahip olan, maden, ahşap, silah, gemi işçiliğinde dönemlerine göre oldukça ileri olan kavim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kültürün melez özelliğini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

15. Kültürlenmenin tek yönlü bir yol izleyerek ulusal ve yerel kültürlere karşı saldırgan (agresif) bir özellik kazanmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Farklı dinden, farklı dilden ve farklı düşüncelerden kültür gruplarının varlığı aşağıdaki kültür özelliklerinden hangisini açıklar?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Hacı Bektaş-ı Veli’nin eseridir?

Doğru! Yanlış!

18. Anadolu Selçuklularında bölge ve dönemlere göre farklı adlarla anılsa da üstü koni veya piramit örtüyle kapatılan türbeler için kullanılan terim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdaki İslam filozoflarından hangisinin eserleri Endülüs Emevileri döneminde Batı dillerine çevrilmiş ve Batı üzerinde etkili olmuştur?

Doğru! Yanlış!

20. Risalet-ün Nushiyye'nin günümüz Türkçesindeki anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Kültür Tarihi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…