Google Adsense Kodu

2018-2019 – Kültür Tarihi – Final Sınavı

2018-2019 – Kültür Tarihi – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi Genom projesinin temel özelliğidir?

Doğru! Yanlış!

2. Türkiye’de, Türk sinemasının aynı zamanda Yeşilçam olarak anılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Mevsimler adlı ünlü eserin bestecisi ve ait olduğu sanat türü aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi Ortaçağ eğitiminde önemli rol oynamıştır?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi sembolizmin en önemli kurucu şairi olarak kabul edilir?

Doğru! Yanlış!

6. Roma İmparatorluğu’nun ikiye ayrılma nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdaki özelliklerden hangisi minimal sanata aittir?

Doğru! Yanlış!

8. Bilinçaltı kavramını ilk kez bilimsel bir tanımlamayla ileri süren bilim adamı kimdir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi Shakespeare’in ünlü eserlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Dünyanın mekânsal olarak küçüldüğünü ve ilk kez “küresel köye” dönüştüğünü ileri süren iletişim filozofu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Fatih Sultan Mehmet’in fetih sonrasında İstanbul’u canlandırmak için aldığı tedbirlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Felsefesini akılcı bir felsefe üzerine kuran, düşünceleri Aristoteles’le ilişkilendirilebilen ve sistematik felsefeyi yansıtan İslam filozofu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Pedagoji konusunda yazılmış olup çocuğun yaşlara göre eğitimini ele alan yazar ve kitabı aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

14. Osmanlıda mühendislik eğitiminin verildiği Mühendishane-i Berri-i Hümâyûn’un kurucusu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Ortaçağ’ın başında Arapların “Diyar-ı Rum” olarak adlandırdığı yer aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi Yirminci yüzyılda zaman ve mekâna dair fizik anlayışını değiştirmiştir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi 20 yüzyılın ikinci yarısından itibaren çok yaygınlaşan ve etkili olan halkla ilişkiler alanının özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Kanuni Sultan Süleyman’ın şiirlerinde kullandığı mahlas aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi gelenek ve göreneklerin kültürel özellikleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

20. Barok anlatıma renk ve ifade zenginliğiyle duygusallık ve duyarlılık katmaya çalışan, zarif ve inceliğe önem veren anlayış (üslup) aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Kültür Tarihi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…