Google Adsense Kodu

2018-2019 – KBRN Savunma ve Güvenlik – Vize Sınavı

2018-2019 – KBRN Savunma ve Güvenlik – Vize Sınavı

Soru 1- Asetilkolinesteraz enzimine bağlanarak beyin tarafından gönderilen sinyallerin iletilmesini engelleyen ve molekül yapıları genel olarak organofosforlu bileşiklere dayanan kimyasal savaş ajanları aşağıdaki sınıflandırmalardan hangisi içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Aşağıdakilerden hangisi bir kimyasal saldırıya maruz kalındığını gösteren belirtilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- ilk kez 1774 yılında izole edilen, acıbadem kokulu ve renksiz bir sıvı olan kimyasal savaş ajanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Toksik etkileri sonucunda canlıları; öldürme, yaralama veya temel yaşam fonksiyonlarını bozarak etkisiz hale getirme gibi özelliklere sahip kimyasal maddelere genel olarak ________ denilmektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Aşağıdakilerden hangisi yüksek dereceli zehirli kimyasal maddeler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Aşağıdakilerden hangisi B grubu biyolojik savaş ajanlarının ortak özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Biyolojik savaşın tarihçesiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Aşağıdakilerden hangisi vektörler ile yayılma yönteminin özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Virüslerin özellikleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Aşağıdakilerden hangisi biyolojik savaş ajanlarının genel özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Aşağıdaki radyonüklidlerden hangisinin yarılanma süresi doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Aşağıdakilerden hangisi hava ve su yolu ile toprak ve yiyecek maddelerine geçerek insanların çeşitli yollarla radyasyon dozu almasına neden olan radyasyon kaynaklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Patlamadan sonra ilk 1 dakika içerisinde meydana gelen, alfa, beta ve gama ışınları ile parçalanan nötronun etkisinin görüldüğü, gama ışınlarının yüksek frekanslı elektromanyetik dalgalar halinde yayıldığı, kısa bir süre için tesirli ve öldürücü olan etki, nükleer silahların aşağıdaki etkilerinden hangisini tanımlamaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Aşağıdakilerden hangisi bir nükleer kazaya ilişkin resmi duyum alınması durumunda yapılması gereken tedbirlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Radyasyon ve madde arasındaki etkileşimle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Aşağıdakilerden hangisi Kitle İmha Silahı kategorisinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Aşağıdakilerden hangisi kitap bombaların fark edilmesine yardım eden özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- KİS veya KBRN içerikli maddelerin yanına yerleştirilen veya birlikte kullanılan yapısı bombaya ait düzenek ve kurgular ile konvansiyonel bir silah hâline getirilmesi sonucu, insanları öldürmek veya ciddi hastalıklara neden olacak şekilde kimyasal/biyolojik veya radyoaktif maddenin serbest bırakılması amacıyla bileşenlerin bir araya getirildiği patlayıcıya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Aşağıdakilerden hangisi püskürtme düzenekleri oluşturulurken yararlanılmaz?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Hararet ve şok tesiriyle bulundukları hacimden kimyasal değişikliğe uğrayarak büyük hacimde gaz, yüksek derecede ısı meydana getirebilen katı, sıvı ve gaz hâldeki tüm kimyasal bileşim ve karışımlara ________ denir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - KBRN Savunma ve Güvenlik - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: