Google Adsense Kodu

2018-2019 – İşletme İlkeleri – Vize Sınavı

2018-2019 – İşletme İlkeleri – Vize Sınavı

1. İşletme yönetiminin gerçekleştirmeye karar verdiği gelecekle ilgili kararlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi temel endüstri işletmelerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi talebi etkileyen unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin iç çevresini oluşturan unsurlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangileri kapitalist sistemin temel özelliklerindendir?

Doğru! Yanlış!

6. "İşletme, toplumdaki bireylerin ihtiyaçlarını kâr sağlama amacıyla karşılamak için, düzenli olarak ürün ya da hizmetin üretim ya da dağıtımını gerçekleştiren ____________ bir etkinliktir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi üretim faktörlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

8. "__________ işletme performansının sadece ekonomik olarak değil, sosyal ve çevresel etkileriyle birlikte değerlendirilmesini öne çıkaran bir kavramdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmeler açısından büyümenin en önemli avantajı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. "____________ işletmenin tüm çevresini kapsayan ve işletmelerin kâr amaçlarının yanında sosyal amaçlarını da içeren birtakım kararlardan oluşur." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi sermaye Şirketlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Toplum refahını etkileyen konularda işbirlikçi ve gerçekçi olmayı içeren işletmelerin sosyal sorumluluk alanları ve bununla ilgili kurulması gereken programlar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi anonim şirketlerin sahip olduğu avantajlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

14. "____________ karmaşık ahlakla ilgili sorunların incelenmesinde ve çözümünde etik ilkelerin uygulanmasının bir disiplin ve sanatıdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

15. Tüm işletme faaliyetlerinin aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. "Kadın ya da erkek, hisse sahibi ya da hisse sahibi olmayan, işletmenin bir çalışanı ya da çalışanı olmayan, işletmenin ürün ya da hizmetini satın alsın ya da almasın her birey, işletmenin bir etkilenenidir." yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin büyüklüklerine göre sınıflandırılmasında kullanılan nicel ölçütlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Ticaret şirketleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

19. "İşletmelerin ekonomik çıkarlarını bırakmadan sosyal açıdan duyarlı olmasına ____________ denir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

20. Şirketin üçüncü kişilere olan borç ve yükümlülükleri karşısında sorumluluğu taahhüt ettiği sermaye miktarıyla sınırlı olan komandit şirket ortağına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İşletme İlkeleri - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…