Google Adsense Kodu

2018-2019 – Genel Muhasebe II – Vize Sınavı

2018-2019 – Genel Muhasebe II – Vize Sınavı

1. " Z. Anonim Şirketi %20 faiz oranlı, 5 yılda yıllık taksitlerle geri ödemek üzere 500.000 TL'lik tahvil çıkartmıştır. Tahvillerin satışına aracılık eden “H” Bankası tahvillerin tamamının satıldığını ve satış bedelinin 7 Şubat 2017 tarihi itibarıyla işletmenin bankadaki mevduat hesabına aktarıldığını bildirmiştir. Bankadan gelen bilgi ve dekont doğrultusunda aşağıdaki kayıt yapılmıştır." Bu kayda göre tahvillerin ihraç şekli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. "İşletme 1.000$ borçlanmak suretiyle bir makine almıştır. Alış işlemi gerçekleştiğinde 1$= 4 TL'dir. Ayrıca makine için 3.000 TL gümrük vergisi, işletmeye taşınması için 2.000 TL, montajı için 1.000 TL harcama yapmıştır. İşletme 1$ = 5,45 TL kur ile borcunu ödemiş ve kullanıma hazır hale gelen makineyi aktifleştirmiştir." Bu bilgilere ve Türkiye Muhasebe Standartlarına göre makinenin aktifleştirilen tutarı kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi borçlu cari hesap şeklindeki kredilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. "İşletmenin bilançosunda 50.000 TL alış değeri ile raporlanan iştirak yatırımlarının bilanço tarihindeki borsa değerinin 45.000 TL olduğu tespit edilmiştir." Bu bilgilere göre azalışla ilgili işletmenin yapması gereken yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. "Bir finansal varlığın gerçeğe uygun değeri kolayca ve güvenilir bir şekilde ölçülemiyorsa, finansal varlıklar ___________ ile ölçülür." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

6. Sermayesi paylara bölünmüş ortaklıklar tarafından çıkarılan ve ortaklık sermayesine katılma payını temsil eden menkul kıymetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi eşit paylı amortisman yönetiminin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. "İşletme peşin fiyatı 50.000 TL olan malı 6 ay vadeli olarak 52.000 TL+%10 KDV'ye satın almıştır." Bu bilgilere göre işletmenin satıcılar hesabına kaydedeceği tutar kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmenin mevcut borçları aşağıdaki finansal tablolardan hangisinde, nasıl raporlanır?

Doğru! Yanlış!

10. İşletmenin iştirak yatırımında bulunduğu "X" AŞ yapmış olduğu yeniden değerleme nedeniyle oluşan değer artış fonlarını sermayeye ekleyerek bedelsiz hisse senedi almıştır. İşletmenin bu yolla edindiği hisse senetlerinin Tekdüzen Hesap Planına göre kayıt edilmesinde alacaklandırılması gereken hesap aşağıdakilerden hangisidir ?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi maddi olmayan duran varlıkların bilanço aktifinde raporlanması için gerekli koşullar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

12. "A. işletmesinin B. işletmesine 10.000 TL borcu; Z. işletmesinden de 10.000 TL alacağı vardır. A. işletmesi, Z. işletmesinin 10.000 TL kendisine değil de B. işletmesine ödemesini isteyen bir poliçe hazırlayarak Z. işletmesine göndermiş ve Z. işletmesi de poliçeyi kabul etmiştir." Bu durumda A. İşletmesi bu poliçede hangi taraf olarak adlandırılır?

Doğru! Yanlış!

13. "İşletme dönem içinde kiralamış olduğu satış bürosu için kalorifer yaptırmış ve binayı cam duvarlar ile kaplatmıştır. Bu işlemler için 50.000 TL'lik harcama yapmıştır." İşletmenin, binanın değerinde artış yaratan bu işlemler için yaptığı harcama aşağıdaki hesaplardan hangisine kaydedilir?

Doğru! Yanlış!

14. Türkiye Muhasebe Standartlarına göre aşağıdakilerden hangisinin duran varlıkların elde etme maliyeti içinde yer almasına izin verilmez?

Doğru! Yanlış!

15. Esas faaliyetlerle ilgili olarak hammadde-malzeme, ticari mal ya da hizmet kredili olarak satın alındığında işletmenin borcu aşağıdaki hesaplardan hangisinde izlenir?

Doğru! Yanlış!

16. Dönem sonu itibarıyla Banka Kredileri Hesabının durumu aşağıdaki gibidir. Bu bilgilere göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir işletmenin toplam sermayesinin %10 ile %50 arasındaki sermaye payını temsil eden hisse senetleri edinildiğinde aşağıdaki hesaplardan hangisi borçlandırılır?

Doğru! Yanlış!

19. İşletme yönetim binası olarak kullanmak üzere beş katlı bir bina satın almak için nakde ihtiyaç duymaktadır. Elinde yeterli nakit olmadığı için bankadan 1 Aralık 2018 tarihinde 3 yıl vadeli kredi almıştır. Bankadan aldığı bu kredi 31.12.2018 tarihli bilançoda hangi grupta raporlanır?

Doğru! Yanlış!

20. Dönem sonunda işletmenin bankalara olan nakit şeklindeki kredi borçları aşağıdaki finansal tablolardan hangisinde raporlanır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Genel Muhasebe II - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…