Google Adsense Kodu

2018-2019 – Finansal Yönetim II – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Finansal Yönetim II – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi pay senetlerinin sahiplerine sağladığı haklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Yatırımcılar açısından bir tahvilin değerini etkileyen en önemli faktör aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Kiralayan şirket ile kiracının aynı ülkede faaliyet gösterdiği leasing türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin her 1 TL'lik kazancı için yatırımcıların kaç TL ödemeye razı olduklarını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

5. Bir işletmenin tasfiyesi halinde mevcut varlıkların satılmasıyla elde edilecek gelirden, öncelikle aşağıdakilerden hangisine ödeme yapılır?

Doğru! Yanlış!

6. Başlangıç yatırım tutarı 800.000 TL ve ekonomik ömrü 6 yıl olan bir projenin ilk 2 yıl boyunca her yıl 250.000 TL, sonraki 4 yıl boyunca ise her yıl 150.000 TL gelir getirmesi beklendiğine göre, bu projenin geri ödeme süresi kaç yıldır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisine yapılacak yatırımlar diğerlerine göre daha uzun süreli ve daha büyük tutarlı olur?

Doğru! Yanlış!

8. Bir işletmenin, kurulmuş olduğu yerden organize sanayi bölgesine taşınmak için yaptığı yatırımlar aşağıdakilerden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

9. Fiyatı 100 TL olan ve yatırımcısına yıllık sabit 10 TL kâr payı ödemesi sağlayan bir imtiyazlı senedinin sermaye maliyeti yüzde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi öz kaynak maliyetini oluşturan unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. İşletmelerin elde ettiği kâr değişse bile, her yıl ödenecek kâr payı miktarının değişmeyeceği esasına dayanan kâr dağıtım politikası aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin kâr dağıtım politikasını etkileyen temel faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Araba lastiği üreten iki şirketin birleşmesi hangi tür birleşmeye örnektir?

Doğru! Yanlış!

14. İşletmelerde dış büyümenin temel amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aynı üretim kolunda faaliyet gösteren işletmelerin rekabeti ortadan kaldırmak veya azaltmak amacıyla hukuksal varlıklarını koruyarak oluşturdukları işbirliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi krizlerin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi işletme başarısızlığına neden olan dış çevreye ilişkin faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir ülkenin, kamuya veya özel kesime olan dış borçlarını ödeyememesi durumunda ortaya çıkan kriz aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Tarafların belirli bir süre boyunca, belirli miktarlardaki ödeme yükümlülüklerini birbirleriyle takas etmeleri işlemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Dövizin, ulusal para karşılığında ve gelecekteki belirli bir tarihte teslim edilmek şartıyla alımı veya satımı için bugünden yapılan sözleşmelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Finansal Yönetim II - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…