Google Adsense Kodu

2018-2019 – Etkili İletişim Teknikleri – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Etkili İletişim Teknikleri – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi insanın bir takım olaylar ve olumsuzluklar karşısında kızmasına neden olur?

Doğru! Yanlış!

2. Glass'ın biçimsel olarak kadın-erkek konuşma farklılıkları araştırmasına göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

3. "_____________ , duyu organlarımızdan beynimize ulaşan verilerin örgütlenmesi, yorumlanması ve anlamlandırılmasıdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Doğru! Yanlış!

4. Navaro’nun onaylanan kadın ve erkek değerlerine ilişkin sınıflandırmasına göre aşağıdakilerden hangisi erkeklerden beklenen davranışlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. İletişimde en fazla rol oynayan unsur aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Bilgi Toplumu Kuramını ortaya atan "iletişim bilimci" aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Web kullanıcılarının içerikte yapılan değişikleri otomatik olarak almalarını sağlayan güncelleme sistemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. "— Hazırladığın proje oldukça başarılı, hatalı olan yerleri de düzeltirsen daha iyi olacak." Yukarıdaki ifade aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

9. Konuşmacının, dinleyenlerin dünya görüşlerini, inançlarını ve değer yargılarını göz önünde tutması gerekliliğini açıklayan konuşma niteliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. "Transaksiyonel Analiz" yaklaşımını ortaya atan kişi kimdir?

Doğru! Yanlış!

11. Bireyin tüm davranış örüntülerini ve tecrübelerinin sonuçlarını içeren kişilik kesimi hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi iyi bir konuşmanın niteliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Düşüncenin belli işaret ve simgelerle tespit edilmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Başka kültürlere mensup kişilerin farklı düşünce tarzlarına şaşırmak, aşağıdaki hangi benmerkezcilik türüne bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

15. Var olan davranışın devamını teşvik etme amacı taşıyan ikna edici mesaja ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi etkin bir satış elemanında bulunması gereken özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. “İknaya direnme” kavramı, ikna sürecinin aşağıdaki karakteristik özelliklerinden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir kişinin kapalı ve geri vücut duruşunun verdiği mesaj aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. İletişimin iki tarafına da düşünme süresi tanıma işlevi olan susma tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. “Başı evet anlamında sallamak” aşağıdaki sözsüz iletişim işlevlerinden hangisine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Etkili İletişim Teknikleri - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…