Google Adsense Kodu

2018-2019 – Deprem ve Deprem Güvenliği – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Deprem ve Deprem Güvenliği – Üç Ders Sınavı

Soru 1- Depremde enerjinin açığa çıktığı odak noktasının yeryüzünden en kısa uzaklığı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Aşağıdakilerden hangileri temel tipleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- İkiden fazla düşey taşıyıcı elemanın yüklerini bir bütün olarak zemine aktarabilen temeller ________ olarak adlandırılır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- ________ afet ve acil durumlara ilişkin olarak herhangi bir tatbikat, eğitim, görev sırasında veya sonrasında olaya ilişkin bütün bilgi ve verilerin istatistiksel olarak geri bildirimi sağlamak amacıyla düzenlenen düz yazı veya tablolar bütünüdür. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- __________ bir sistemin sosyolojik, psikolojik ve fiziksel kapasitesi ile, afetlerin ve acil durumların üstesinden gelebilme, en az zararla atlatabilme ve denge durumuna tekrar ulaşabilme yeteneğidir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Aşağıdakilerden hangileri coğrafi bilgi sistemi(CBS) bileşenleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Aşağıdakilerden hangileri depremlerin ulaşım yapılarına verdiği ana hasarlardandır?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Binalar arasında bırakılan boşluğa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Dünya'nın sık ve şiddetli deprem olan bölgelerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Aşağıdakilerden hangisi ahşap destek sistemlerinde kullanılan parçalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Betonarme binalarda bir yapı elemanın orta hasarlı olarak sınıflandırılması için kesme çatlağı genişliği (w) ne olmalıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Arama kurtarma ekiplerinde kullanılan sinyal sisteminde her biri 1 saniyelik üç kısa sinyalin verilmesi aşağıdakilerden hangi olayın yapılmasını ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Profometre cihazı hangi amaçla kullanılır?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Aşağıdakilerden hangisi yığma binalarda düzlem içi ve düzlem dışı etkiler sonucunda oluşan hasarlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Yaralı veya ölü sayısı fazla olduğu, çok katlı ve geniş binalarda kurtarma operasyonunun başlamasından belirli bir süreden sonra tercih edilebilen enkaza giriş tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Aşağıdakilerden hangisi tahliye kararı alındıktan sonra yapılacak doğru davranışlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Aşağıdakilerden hangileri deprem öncesi alınması gereken önlemlerdendir?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Sigorta adı verilen risk azaltma yöntemi ekonomik zararı ________ . Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Aşağıdakilerden hangisi deprem sonrası yapılacak bireysel davranışlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Deprem zararlarını en aza indirebilmek için yapılacak çalışmalarda en önemli zaman dilimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Deprem ve Deprem Güvenliği - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: