Google Adsense Kodu

2018-2019 – Afet Yönetimi II – Final (Ünite 7-8) Sınavı

2018-2019 – Afet Yönetimi II – Final (Ünite 7-8) Sınavı

Soru 1- Hangisi Milenyum Kalkınma Hedeflerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- 1990'larda Birleşmiş Milletler yönlendiriciliğinde gerçekleştirilen On Yıl Çalışmaları kapsamında yapılan ikinci faaliyet hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Birleşmiş Milletler Afet Risk Azaltma Ofisi'nin (UNISDR) merkezi nerededir?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- BM Çevre ve Kalkınma Konferansı hangi yılda gerçekleşmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- 2008’den itibaren BM Genel Sekreteri’nin görevlendirdiği Afet Risk Azaltma Özel Temsilcisi (Special Representative of the Secretary-General for Disaster Risk Reduction) yönlendiriciliğinde faaliyet gösteren BM Afet Risk Azaltma Ofisi’nin (UNISDR) merkezi nerededir?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Aşağıdakilerden hangisinde 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin BM Genel Kurulu’nda kabulü onaylanmıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Aşağıdakilerden hangisinde Hyogo Çerçeve Eylem Planı’yla ilgili uygulamalar temel afet risk faktörlerinin ele alınması, hedeflerin ve eylem önceliklerinin şekillendirilerek, afete dayanıklılığın tüm düzeylerde teşvik edilmesi ihtiyacı ve uygulama için yeterli araçların temini konularında bir dizi eksikliklerin altı çizilmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- İklim değişikliği araştırmaları konusunda ozon tabakasının incelmesi konusu ilk kez hangi tarihte güdeme gelmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Aşağıdakilerden hangisi mali açıdan sürdürülebilirliği de içeren bir afet yönetim sisteminin bileşenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Düzenlenen seminer, kongre ve forumlarda Türkiye’de her deprem sonrasında oluşan can ve mal kayıpları aşağıdakilerden hangisine bağlanmıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- İlk deprem kayıt sistemi Atatürk’ün direktifleriyle kaç yılında kurulmuştur ?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Hyogo Çerçeve Eylem Planı Yönetişim ve Hesap verebilirlik Raporu'na göre İyi yönetişimin unsurlarından biri değildir ?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Meydana getirdiği yıkımlar bakımından başlıca afet türü Türkiye için ________ dir?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- İstanbul’da M.S. 376 ile 1894 yılları arasında kaç tane deprem olmuştur?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Erzincan ́da ve Erzincan Yer Sarsıntısından Müteessir Olan Mıntıkalarda Zarar Görenlere Yapılacak Yardım Hakkında Kanun hangi yılda yürürlüğe girmiştir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Afet Yönetimi II - Final (Ünite 7-8) Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: