Google Adsense Kodu

2018-2019 – Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi – Vize (Ünite 2) Deneme Sınavı

2018-2019 – Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi – Vize (Ünite 2) Deneme Sınavı

Soru 1- Aşağıdaki hangisi afetten daha olumsuz etkilenme eğiliminde olan yetişkin grupları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Afet bölgesine yardımların ulaştığı ve medya ilgisinin yüksek olduğu dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Toplumdaki bağların oldukça kuvvetlendiği, afet bölgesine dış desteğin ulaştığı ve medya ilgisinin üst düzeyde olduğu afet sonrası aşama, aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- “Olayları olduğu gibi kabullenmeyi öğrendim” ifadesini kullanan bir birey TSG sonrasındaki değişimlerden hangisini yaşamaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Afetlerdeki ruh sağlığı ve psikolojik destek katmanlarından özel hizmetlerin kapsamına giren destek örneği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Aşağıdaki psiko-sosyal destek uygulamaları bileşenlerinden hangisi psikolojik ilk yardım bileşeni ile eş zamanlı olarak başlar?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Psikolojik ilk yardım uygulayacak kişi mevcut durum, hizmetler ve sorunlar hakkında bilgi toplamak için aşağıdaki aşamaları hangi sıra ile takip etmelidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Afet sonrası sorunlara çözüm bulmak için iç ve dış kaynaklardan yararlanma olarak tanımlanan, bireyleri normalleştirme hareketi olarak ifade edilen, psiko-sosyal destek uygulamaları araç ya da bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Psikolojik ilk yardımın; Kriz olayı, Mevcut hizmetler ve destekler, Emniyet ve güvenlik problemleri hakkında bilgi edinme gibi eylem öncesi hazırlık dönemi vardır. Hazırlık döneminden sonra; kriz durumda PİY uygulayıcılarının sırasıyla takip etmesi gereken üç temel eylem, aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Travma Sonrası Stres Bozukluğu tanı kriterlerini karşılayan afetzedeler için, farmakoterapi (ilaçlar yoluyla tedavi) ve / veya psikoterapinin bir arada uygulanması için uygun zaman aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Aşağıdaki hangisi afetten daha olumsuz etkilenme eğiliminde olan yetişkin grupları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Afet bölgesine yardımların ulaştığı ve medya ilgisinin yüksek olduğu dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Psikolojik destek uygulanırken dikkate alınması gereken ilke ve yönergeler hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- İç ve dış kaynaklardan yararlanarak afet sonrası sorunlara çözüm bulmaya çalışılan psikososyal destek aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Aşağıdakilerden hangisi afet sonrası psiko-sosyal etkileri belirleyecek hususlardan birisi değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Aşağıdakilerden hangisi Psiko-sosyal destek uygulamaların ilk bileşenidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri afet sonrası karşılaşılan sorunlar arasında yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Travmatik bir olay yaşayan Didem Hanım, yaşadığı sıkıntıları atlatmak için farklı etkinlikler ile meşgul olmasına rağmen ne yaparsa yapsın olayı aklından çıkaramamaktadır. Çabalamama rağmen bu düşünceyi durduramıyorum diyen Didem Hanım'ın içinde bulunduğu durum, aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Afet sonrası toparlanmanın aşağıda yer alan aşamaları aşağıdakilerden hangisinde doğru bir sıra ile verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Yaşanan travmatik olaya ilişkin, gün içinde tekrarlayıcı şekilde akla gelen ve durdurulamayan düşünce tarzı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi - Vize (Ünite-2) Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: