Google Adsense Kodu

2018-2019 – Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi – Vize (Ünite 1) Deneme Sınavı

2018-2019 – Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi – Vize (Ünite 1) Deneme Sınavı

Soru 1-Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri Amerikan Psikiyatri Birliği ruhsal rahatsızlıkların sınıflandırılması sisteminin DSM III'te Travma Sonrası Stres Bozukluğu tanısına yer vermesini hazırlayan nedenlerdendir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Bir afet sırasında yakınlarını kaybetmiş ve kendisi de yaralanmış afetzedeye psikososyal destek ekibi tarafından gerekli izin alınmaksızın müdahalelerde bulunmak aşağıdaki etik kurallardan hangisine ters düşmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri afetlerin hemen ardından gözlenen ruh sağlığı sorunlarındandır?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Aşağıdakilerden hangisi araştırmacıların afet psikolojisi alanında yürütecekleri çalışmaları önceden planlamalarında zamanlama ile ilgili zorluklardan birisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Aşağıdakilerden hangisi afetler gibi toplu travmatik olaylar sonrası gerçekleştirilecek müdahaleler için bilimsel temele dayalı belirlenen prensiplerden birisi değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri afet psikolojisinin çalışma alanları arasında yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Aşağıdakilerden hangisi afetler sonrası afetzedelerin karşılaştığı psikososyal stres kaynakları arasında yer almamaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Psikolojik ilk yardım uygulamasının temelindeki mantık aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Bir afet psikolojisi araştırmasında araştırma evrenini temsil edecek katılımcıların belirlenip seçilmesi işine ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri afet psikolojisi araştırmalarında veri toplamak amacıyla kullanılabilmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Aşağıdaki bilgilerden hangisi/hangileri afet tanımı kapsamında doğrudur?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Bir afet sırasında yakınlarını kaybetmiş ve kendisi de yaralanmış afetzedeye psiko-sosyal destek ekibi tarafından gerekli izin alınmaksızın müdahalelerde bulunmak aşağıdaki etik kurallardan hangisine ters düşmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Afetzedeyi sevdikleri, tanıdıkları ile bir araya getirmek afet sonrası gerçekleştirilen müdahaleler için gerekli temel prensiplerden hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Aşağıdaki hangisi ya da hangileri afetlerden en fazla etkilenen risk gruplarıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Afetlerin psiko-sosyal etkileri ile ilgili araştırmalar ilk olarak hangi disiplin çerçevesinde başlamıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Ülkemizde afet yönetiminde koordinasyon sorunlarını gidermek amacı ile kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı hangi tarihte kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Bilgileri olmadığı hâlde afetzedelere yakınlarının iyi olduğu hakkında güvence vermek afet sonrası müdahale uygulamalarında uyulması gereken hangi etik ilkeye aykırı bir durumdur?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Türkiye'de afetzedelere sunulan psikolojik destek hizmetlerinin öneminin belirgin bir şekilde görülmeye başlandığı olay aşağıdakilerden hangisinde yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Psikolojik ilk yardım uygulamasının temelindeki mantık aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri afet psikolojisinde araştırma yaparken doğrudan deneyimlenen zorluklar arasında yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi - Vize (Ünite-1) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: