Google Adsense Kodu

2018-2019 – Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi – Final Deneme Sınavı

2018-2019 – Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi – Final Deneme Sınavı

Soru 1- 1999 da yaşanan Marmara Depremiyle ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Bir afet sırasında yakınlarını kaybetmiş ve kendisi de yaralanmış afetzedeye psikososyal destek ekibi tarafından gerekli izin alınmaksızın müdahalelerde bulunmak aşağıdaki etik kurallardan hangisine ters düşmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri afetlerin hemen ardından gözlenen ruh sağlığı sorunlarındandır?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Aşağıdaki terimlerden hangisi çocuğun içsel dünyası ve çevresiyle olan ilişkisini tanımlamaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Acil durum yönetiminin görevi nedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Çocuğun ağır ve yoğun bir duyguyla ya da yeni durumla baş edemediğinde, içinde bulunduğu gelişimsel dönemden daha önceki bir döneme ait davranışlar sergilemeye başlamasına ne denir?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Aşağıdaki sıralamaların hangisinde gelişmiş ülkeler görülür?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Aşağıdakilerden hangileri afetlerin iktisadi etkileri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Aşağıdakilerden hangisinin genç ve çocuklarda afet sonrası iyileşme sürecine katkısı yoktur?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Afetler sonrasında en sık rapor edilen psikolojik sorun aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Aşağıdakilerden araştırmacılardan hangisi topluluk tarafından yerel liderlere gösterilen yüksek güven derecesinin afete müdahale etme ve toparlanma süreci boyunca alınacak ortak kararların kabul edilmesini kolaylaştıran en önemli faktör olduğunu ileri süren sosyal sermaye teorisini ortaya koymuştur?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Aşağıdakilerden hangileri travma sonrası çocuklarda meydana gelebilecek sosyal ve davranışsal tepkilerdendir?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Afetlere ilişkin aşağıdaki uygulamalardan hangisi Türk Kızılayı tarafından yürütülmüştür?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Aşağıdakilerden hangisi çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında üzerinde en çok çalışma yapılan afetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Yaşadığımız sel felaketinin ardından kendimi daha güçlü hissediyor ve sorunların üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum diyen birinin Tedeschi ve Calhoun'un modeline göre hangi yönde gelişim yaşadığı söylenebilmektedir?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Aşağıdakilerden hangisi araştırmacıların afet psikolojisi alanında yürütecekleri çalışmaları önceden planlamalarında zamanlama ile ilgili zorluklardan birisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Bilgileri olmadığı hâlde afetzedelere yakınlarının iyi olduğu hakkında güvence vermek afet sonrası müdahale uygulamalarında uyulması gereken hangi etik ilkeye aykırı bir durumdur?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Erkeklerin afetlere ilk müdahale eden sosyal kesim olmaları onları hangi açıdan etkiler?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Afet öncesi koşullarda bilinmeyen yeni kırılganlık alanlarının, yeni rejim aracılığı ile fark edilmesi afet ve sosyal değişme ilişkisi açısından hangi teorik aşamanın somut kanıtıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Seçeneklerden hangisi afetlerin toplumsal etkisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi - Final Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: