Google Adsense Kodu

2018-2019 – Acil Durum ve Afet Yönetimi Planları – Final Sınavı

2018-2019 – Acil Durum ve Afet Yönetimi Planları – Final Sınavı

Soru 1- Afet ve acil durum yönetimi planları afet yönetiminin ________ içerecek şekilde hazırlanmalıdır? Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Aşağıdaki planlardan hangisi için yasal olarak hazırlanma zorunluluğu bulunmamaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD ) benimsemiş olduğu afet yönetim planlama yaklaşımına göre yukarıdaki plan türlerinin doğru eşleştirmesi aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Acil durum ve afet yönetimi planları için tehlike analizi hangi açıdan önemlidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Aşağıdakilerden hangisi sağlık afet ve acil durum planlarının afet yönetimindeki önemini açıklayan nedenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- “Hastane Afet Triyaj Alanı ve Gelen Hastalara Yönelik Harici Trafik Akışı ve Hasta Naklinin Yönetimi” başlıklı bir Olay Yönetim Aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Aşağıdakilerden hangisi TAMP kapsamında sağlık hizmet grubunun görev ve sorumlulukları arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Aşağıdakilerden hangisi Sağlık Afet ve Acil Durum Planlarında olması gereken ana başlıklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) hastanelerde afet risklerini azaltmak, afet ve acil durum yönetimini geliştirmek, hastanelerin fiziksel ve fonksiyonel olarak afete hazırlıklı ve dayanıklı olmasını sağlamak, afet halinde zamanında, hızlı ve etkili müdahaleyi gerçekleştirmek üzere yapılan bir ________ ve hazırlık çalışmasıdır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Hazırlama Kılavuzu ve HAP Uygulama Yönetmeliği hangi tarihte yürürlüğe girmiştir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Yerel düzey sağlık hizmet grubu operasyon planının hazırlanmasından sorumlu kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Aşağıdakilerin hangisinde malzeme ve kimyasalların, yangın veya patlama ihtimal durumlarını izah eden bilgiler yer alır?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Bilinçli ve kasıtlı olarak bir işi veya bir durumu bozarak zarara yol açan kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- İhtiyaten yılda en az bir defa acil durum planının gözden geçirilmesi nasıl bir yaklaşımın sonucudur?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Aşağıdakilerden hangisi fiziksel korunma için dikkat edilmesi gereken hususlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Aşağıdakilerden hangisi okullar için yapısal olmayan güvenlik önlemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Eğitimler bilgi ve farkındalığın geliştirilmesi; ________ ise bilgi, becerinin geliştirilmesi ve planın kontrol edilerek eksikliklerinin giderilmesi açısından önemlidir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi en doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Aşağıdakilerden hangisi acil toplanma alanı oluşturulurken dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Okul binasının güvenli olmaması durumunda aşağıdaki eylemlerden hangisi gerçekleştirilmelidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Maden işyerlerinde acil durumlara hazırlık için en az kaç ayda bir tatbikat yapılmalıdır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 – Acil Durum ve Afet Yönetimi Planları – Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: