Google Adsense Kodu

2017 – Sosyal Güvenlik Hukuku – Çalışma Testi (1)

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2017 – Sosyal Güvenlik Hukuku – Çalışma Testi (1)

1. Bir işverenden, işyerinde yürüttüğü mal ve hizmet üretimine ilişkin yardımcı işlerinde veya asıl işin bir bölümünde işletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerde iş alan ve bu iş için görevlendirdiği işçilerini sadece bu işyerinde aldığı işte çalıştıran kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşmeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. İşçinin büyük bir çaba göstererek yapmış olduğu işi ödüllendirmek amacıyla verilen ve onu daha verimli çalışmaya teşvik eden ek ödemeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. İşten ayrılan işçinin, haklarının işverende kalmadığını gösteren imzalı belgeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Değişik işkollarında en az beş sendikanın bir araya gelerek oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kuruluşa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Uluslararası işçi ve işveren kuruluşlarının Türkiye’de temsilcilik açabilmesi için aşağıdakilerden hangisinden izin alınması gerekir?

Doğru! Yanlış!

7. Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na göre dış denetim yapma yetkisi aşağıdakilerden hangisine verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdaki hallerden hangisinde sendika üyeliği askıda kalır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisinin kararı ile bir toplu iş sözleşmesinin uygulama alanı, aynı işkolunda faaliyette bulunan ancak yürürlükteki toplu iş sözleşmesinin tarafı olmayan başka işçi ve işverenleri de kapsayacak şekilde genişletilebilir?

Doğru! Yanlış!

10. Ekonomik ve Sosyal Konseyde temsil edilen işçi ve işveren sendikaları arasında işkolu düzeyinde yapılan sözleşme türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Bireysel iş uyuşmazlıklarının çözümlenmesinde aşağıdakilerden hangisi yetkili kılınmıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Grev ve lokavtın ertelenmesi halinde, erteleme süresi sonunda anlaşma sağlanamazsa taraflardan birinin başvurusu üzerine uyuşmazlık, aşağıdakilerden hangisi tarafından çözülür?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi 5510 sayılı Kanun kapsamında sigortalı sayılmaz?

Doğru! Yanlış!

14. 5510 sayılı Kanuna göre, işyerinde işveren adına ve hesabına, işin veya görülen hizmetin bütününün yönetim görevini üstlenen kimseye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Sosyal güvenlik politikaları ve bunların uygulamaları hakkında görüş ve önerilerde bulunmak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun aşağıdaki organlarından hangisinin görevidir?

Doğru! Yanlış!

16. Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerler hakkında aşağıdaki sigorta kollarından hangisi uygulanır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi genel sağlık sigortalısı değildir?

Doğru! Yanlış!

18. 5510 sayılı Kanun kapsamında aşağıdakilerden hangisi genel sağlık sigortasından sağlanan hizmetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. İş kazası, en geç kazadan sonraki 3 işgünü içinde aşağıdaki kurumlardan hangisine bildirilmelidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi işsizlik sigortasından sağlanan yardımlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…