Google Adsense Kodu

2017-2018 – Yurttaşlık ve Çevre Bilgisi- Üç Ders Sınavı

2017-2018 – Yurttaşlık ve Çevre Bilgisi- Üç Ders Sınavı

1. E. Durkheim’a göre, organik dayanışma üzerine kurulmuş nüfusu fazla olan topluluklarda ________ fazla olmakta ve mesleki uzmanlaşma ortaya çıkmaktadır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru bir şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

2. Dört işlemi bulan, geometri ve aritmetiğin temellerini atan dünya tarihinin ilk devleti olarak bilinen uygarlık aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Oligarşi yönetim şekli ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

4. Türkiye'de laiklik kavramından önce aşağıdaki terimlerden hangisi kullanılmıştır?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi 'laiklik' kavramının felsefi açıklamasıdır?

Doğru! Yanlış!

6. Pozitif ya da devlet hukuku olarak da adlandırılan sistemi aşağıdakilerden hangisi en biçimde tanımlamaktadır?

Doğru! Yanlış!

7. İkinci Dünya Savaşı ardından imzalanan ve tüm uluslararası alanda toplumsal bir ortak payda edinilmesi adına insan haklarını resmiyete kavuşturmayı hedeflemiş olan resmi belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi sosyal devletin çevre ve toplum ile ilgili görevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Bretton Woods ile temelleri atılmış olan sosyal refaha dayalı bir mekanizma oluşturulmasına felsefi desteği veren iktisatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. 6771 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 16 Nisan 2017 günü yapılan halk oylamasında kabul edilmesiyle TBMM üye sayısı kaç olarak belirlenmiştir?

Doğru! Yanlış!

11. Yasama dokunulmazlığı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

12. Hakimler ve Savcılar Kuruluna aşağıdakilerden hangisi başkanlık eder?

Doğru! Yanlış!

13. Cumhurbaşkanının seçimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

14. Her bakanlığın bakandan sonraki en üst yöneticisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi mülki idare amiridir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının 1982 Anayasasında yer alan kuruluş amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangileri 1984 yılında kurulan Büyükşehir belediyelerindendir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangileri İl Özel İdaresinin organlarındandır?

Doğru! Yanlış!

19. Hukuk devletinde hukuk düzenini oluşturan kurallar arasında bulunan sıradüzene ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Türkiye’de 14.6.2012 tarih ve 6328 sayılı Kanunla kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu aşağıdaki organlardan hangisine bağlıdır?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Yurttaşlık ve Çevre Bilgisi- Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…