Google Adsense Kodu

2017-2018 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final Sınavı

2017-2018 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final Sınavı

1. Kullanıcının kendi tercih ve ihtiyaçları doğrultusunda bilgisayarın grafik arayüzünü değiştirmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Çöp e-posta ve Truva atı gibi yazılımların genel ortak adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Teknolojinin yardımıyla genellikle sanal ortamda kişi veya kurumlara, maddi veya manevi zarar verilmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Sohbet, toplantı, eğitim ve sunum gibi amaçlar için özellikle de iş yaşamında çok yaygın biçimde kullanılan iletişim ortamı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. e-Posta gönderirken, gönderilen kişinin diğer e-Posta adreslerini görmemesi için adreslerin yazıldığı boşluk aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. İçeriğin iletim yöntemi olan bileşen aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi eşzamansız iletişim araçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi WordPress’in dezavantajlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Bilgiyi talep eden bireyler ve bilgi kaynakları arasında sınırların ortadan kalktığı öğrenme yapısını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Kitlesel Açık Çevrimiçi Derslerin (KAÇD ) üzerine inşa edildiği kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Bireyin iş yaşamı ve iş dışındaki yaşamında ortaya çıkan ve planlanmamış öğrenmeyi ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi geleneksel öğrenmenin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Hipervizör kavramının ilişkili olduğu yazılım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin sınırlılıklarından biridir?

Doğru! Yanlış!

15. Bulut Bilişimde önemli bir yere sahip olan ve kısaltması SOA olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi bulut tabanlı sunum araçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Kullanıcı tarafından vücudunun çevresine giyilebilen, hidrolik ve motorlar yardımıyla kullanıcının kas hareketlerini destekleyen mobil makineye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir mikro işlemci içerisine yerleştirilen transistor sayısının yaklaşık her iki yılda ikiye katlanacağını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Üç boyutlu yazıcıların ait olduğu teknoloji grubu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi teknolojik değişim sürecinin aşamalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Temel Bilgi Teknolojileri II - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…