Google Adsense Kodu

2017-2018 – Pazarlama İletişimi – Final Sınavı

2017-2018 – Pazarlama İletişimi – Final Sınavı

1. Alıcının araması gereken numarayı araması, bir kuponu geri göndermesi ya da bir ürünü satın alması gibi durumlara iletişim sürecinde ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Birincil talep reklamının özellikleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangileri uygulama planındaki yapılması gereken işlerdendir?

Doğru! Yanlış!

4. “Çalışanlarıma sağlık sigortası yaptırmak istiyorum. Bu konuda ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var.” diyen bir işletme sahibine ulaşmak için en uygun pazarlama iletişimi yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Genel anlamda, satış tutundurma faaliyetlerinde en çok kullanılan araç/yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. “Tüketiciler ürünü bir kez satın alırsa ileride de alma ihtimali söz konusudur.” ifadesi, aşağıdaki satış tutundurma amaçlarından hangisini vurgular?

Doğru! Yanlış!

7. Satış tutundurmanın sınırlılıklarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Satış tutundurmanın faydalarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi, ürünün somut özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi ürün katmanlarındaki üçüncü düzey olan zenginleştirilmiş yararın öğelerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi maliyet odaklı fiyatlama stratejisinin güçlü yönlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel ürün gruplarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangileri marka yerleştirme için kullanılan ortamlardandır?

Doğru! Yanlış!

14. Olay örgüsü ya da eserin kurgusu ile tam bir uyum içinde olan marka yerleştirme stratejisine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Temel alman ürünle ilgili diğer tüm ürün, yarımamül, malzeme, ekipman ve ilişkili endüstrileri de kapsayacak şekilde düzenlenen fuar türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi sponsorluğun zayıf yönlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangileri SWOT analizinde yer alan unsurlardandır?

Doğru! Yanlış!

18. Satış yapmak ve müşteri ilişkileri oluşturmak amacıyla bir işletmenin satış gücü tarafından gerçekleştirilen kişisel sunuşlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Mesaj stratejileri belirlenirken göz önünde bulundurulması gereken faktörlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

20. “Seçilen hedef kitleye ulaşmayı sağlayacak medya var mı?” sorusuna cevap aranan hedef kitle belirleme kriteri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Pazarlama İletişimi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…