Google Adsense Kodu

2017-2018 – İşletme Fonksiyonları – Vize Sınavı

2017-2018 – İşletme Fonksiyonları – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangileri örgüt yapısının temel unsurlarındandır?

Doğru! Yanlış!

2. Amaçların gerçekleşmesi için kaynakların doğru kullanılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Liderliğin özellikleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Günlük faaliyetlerin izlenerek değerlendirilmesi ve kaynakların doğru (optimal) kullanımının desteklenmesi düşüncesine dayanan yönetim uygulaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi yönetimin belli başlı özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangileri hedef pazar belirleme stratejilerindendir?

Doğru! Yanlış!

7. İyi bir marka adı seçiminde uzmanların yaptıkları önerilerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Kimliği belirli bir kaynak tarafından belirli bir ücret ödenerek gönderilen, bir örgüt, ürün, hizmet ya da fikir hakkında kişisel olmayan mesajlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmelerin müşterileri için değer yarattığı ve bu değerin sonucunda müşteri tatmini ve bağlılığı sağlayarak kâr elde ettiği sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Ünlü işletme gurusu Peter Drucker, işletmelerin en temel iki işlevi olduğunu söyler, bu işlevler aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

11. Üretimin ilk dönemlerinde aşağıdakilerden hangisi daha önemliydi?

Doğru! Yanlış!

12. Belirli bir parça ailesine dâhil tüm parçaların bir üretim hücresinde üretilmesiyle aşağıdakilerden hangisi ortaya çıkar?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangileri üretim sisteminin temel elemanlarındandır?

Doğru! Yanlış!

14. "____-________ üretim doğal maddelerin çeşitli birleştirici yöntemlerle farklı ürünlere dönüştürülmesine verilen isimdir. Çelik, bronz, plastik, cam gibi ürünler bu tür üretimin çıktılarıdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

15. "Sistem elemanları sistem içinde toplu hareket ettiklerinde tek tek ortaya koyacaklarından çok daha fazlasını ortaya çıkarmaktadırlar." Bu duruma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Nakde dönüşüm süresi nedir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerdeki sermaye yapısı kararını etkileyen faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Uzun süreli yatırım kârlarında kullanılan ve yatırımın bugün gerektireceği nakit çıkışları ile yatırımdan gelecek yıllar boyunca sağlanacak nakit girişlerinin bir arada gösterildiği finansal planlama aracına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. İşletmede en fazla bir yıl içinde paraya dönüşen varlıklara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi bilançodaki pasif kısımda yer alır?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - İşletme Fonksiyonları - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…