Google Adsense Kodu

2017-2018 – Genel Muhasebe II – Final Sınavı

2017-2018 – Genel Muhasebe II – Final Sınavı

1. Anonim şirketin ödenmiş sermaye içinde yer alan hesaplarına ilişkin bilgileri aşağıdaki gibidir. Bu bilgilere göre şirketin ödenmiş sermayesi kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin ana faaliyet konusu ile ilgili giderlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Gelir ve gider hesapları dönem sonlarında aşağıdaki hesaplardan hangisine devredilirler?

Doğru! Yanlış!

Doğru! Yanlış!

5. Cari dönemde doğmasına rağmen, alacaklısı tarafından ancak işin, olayın, işlemin veya hizmetin tamamlanması ile birlikte istenebileceği ve işletmenin ödemesini yapabileceği koşullu borçları aşağıdaki hesaplardan hangisinde izlenir?

Doğru! Yanlış!

6. Bir dekorasyon şirketi 50.000 TL'lik büro dekorasyonu işine yönelik hizmet sözleşmesi yapmıştır. Dönem sonunda işin %70 oranında tamamlandığı ve bunun için 30.000 TL maliyete katlanıldığı belirlenmişse hasılat olarak kaydedilecek tutar kaç TL'dir ?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi “aktifle ilgisiz karşılıklar” olarak nitelendirilen bilanço grubudur?

Doğru! Yanlış!

8. Anonim şirketler hangi nedenlerle tahvil ihraç ederler?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmenin gelir yaratma potansiyeli ve yatırımcıların bu hisse senedinden bekledikleri kazanç oranına göre bir takım teknikler kullanılarak hesaplanan ve yatırımcıların o hisse senedi için ödemeye hazır oldukları değere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. İşletme sermayesinde dönem içindeki normal faaliyetler sonucunda artışa neden olan işlemler aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

11. "A işletmesi ipek dokuma tezgahı üretip satan bir işletmedir. A işletmesi üç ay sonra teslim edilmek üzere B işletmesine 2 adet dokuma tezgahını 260.000 TL’ye satmış ve bedelini siparişi aldığı tarihte peşin olarak almıştır." Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydında alacalakdırılacak hesap aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi özel fonlar hesabı kapsamında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

13. İşletmenin faaliyet alanına uygun olarak kullanılan “Hazırlık ve Geliştirme Giderleri” hesabı, aşağıdakilerden hangisinin kapsamındadır?

Doğru! Yanlış!

14. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi sermaye yedeği olarak kabul edilir?

Doğru! Yanlış!

16. İşletmenin mevcut borçları aşağıdaki finansal tablolardan hangisinde, nasıl raporlanır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi maddi olmayan duran varlıktır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi iştiraklerin bir işletmenin önemli etkisi altında kalmayı kabullenmesinin nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Anonim şirketin özkaynakları içinde yer alan yedeklere ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir. Bu şirketin toplam sermaye yedekleri kaç TL’dir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi Tekdüzen Hesap Planında “Uzun Vadeli Diğer Yabancı Kaynaklara” ait bir hesap değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Genel Muhasebe II - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…