Google Adsense Kodu

2017-2018 – Birey ve Davranış – Vize Sınavı

2017-2018 – Birey ve Davranış – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi içsel kaynaklı ödüllere verilebilecek örneklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Organizmanın bünyesine katılan maddelerin hangi yoğunluk ve ne şekilde alınacağı ve bu alınan maddelerin arasında nasıl bir denge kurulacağını açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Kendini gerçekleştirme basamağını kısa süreyle deneyimlemeye aşağıdakilerden hangisi örnek olarak gösterilebilir?

Doğru! Yanlış!

4. Gereksinimler hiyerarşisi piramidinin en üst noktasında aşağıdakilerden hangisi yer alır?

Doğru! Yanlış!

5. Öğrenilmemiş güdüler arasında yer alan ve dış uyarılara daha fazla bağlı olup çevreden bilgi edinmeye yönelik olan güdülere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Yalan makinasının çalışma temelini aşağıdakilerden hangisi oluşturur?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi duyguların meydana geliş şekli ve vücuttaki fizyolojik değişimlerle ilgili kuramlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Bedendeki fizyolojik değişikliklerin şekillenmesinde algı, anlayış, edinilen bilgi ve tecrübelerin kodlanma ve geri çağrılma şekilleri, düşünme şekilleri gibi zihinsel süreçlerin etkili olduğunu ileri süren duygu ile ilgili kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Kişisel mesafe ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

10. Plutchik'in duygu çemberine göre; iyimserliği ortaya çıkaran duygu bileşimleri aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

11. Yetişkinlik dönemiyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

12. Ergenlik dönemiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

13. Daha çok doğuştan gelen ve genetik etkilere bağlı olarak ortaya çıkan unsurları temel alan yaşam boyu gelişme ile ilgili kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Bir bebeğin normal koşullarda kaçıncı ayın sonunda destek olmadan oturabilmesi beklenir?

Doğru! Yanlış!

15. Üstünlük çabası, aşağılık duygusu, ödünleme ve doğum sırası gibi kavramlar ile kişiliği açıklamaya çalışan psikodinamik kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Raymond Cattell'in faktör analizine göre, kaygılı ya da sakin, güvensiz ya da güvenli, kendine acıma ya da kendinden memnun gibi kişilik özellikleri aşağıdaki Büyük Beşli faktörlerinden hangisi kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

17. Deneklere; kişiler ve olaylar ile ilgili belirsiz resimler göstererek, bu resimle ilgili hikaye oluşturmalarının istenildiği yönteme ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Bilişsel-sosyal yaklaşıma göre; insanların gerçekten başarılı olacaklarına ve değişebileceklerine inanmalarını açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Egoyu kişisel bilinçdışı ve ortak (kolektif) bilinçdışı olmak üzere iki alanda inceleyen Psikodinamik Yaklaşım Kuramcısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Bireylerin beden yapısına ilişkin özelliklerinin kişilik açısından belirleyici olduğunu ileri süren ve insanları fiziksel yapılarına göre endomorf, mezomorf, ektomorf olarak üçe ayıran araştırmacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Birey ve Davranış - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…