Google Adsense Kodu

2016-2017 – Zihin Felsefesi – Final Sınavı

2016-2017 – Zihin Felsefesi – Final Sınavı

1. Aristoteles’e göre, bedene ilişkin, durağan olmayan ve bedene canlılık veren ilke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Berkeley’in idealizminin madde tanımazcılık olarak bilinmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Spinoza’ya göre, bedenin etkileme gücünün artmasına, eksilmesine, tamamlanmasına ya da indirilmesine sebep olan değişiklikleri ve o değişikliklerin idelerini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Antik Çağa ait ilk yazılı eserlerden biri olan İlyada’nın yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Düşünme kavramıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

6. "Başbakan seçimi kazanacağına inanıyor" ifadesi aşağıdaki zihinsel durumlardan hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

7. Bir çivinin üstüne oturulduğunda duyulan acı hissinin nedeninin çivi olmadığını, sadece oturmanın zamansal olarak acı hissinden önce geldiğini ancak acının nedeni olmadığını savunan görüş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi kişisel özdeşlik kuramını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

9. Kişi olmanın kendilik bilinci ile bağlantısını kişisel özdeşliğin dayanağı olarak ortaya koyan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Töz düalizmi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

11. Yapay sinirsel sistemler anlayışı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

12. Ego kuramı aşağıdaki düşünürlerden hangisinin görüşlerine dayanır?

Doğru! Yanlış!

13. Makinelere, dijital bir bilgisayara düşünmeyi öğretmenin mümkün olmadığını savunan görüş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Makine zekası kavramını ortaya atan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Rahip Berkeley’in "düşünen aktif bir ilke" tanımı, kendiliğin hangi özelliğine işaret eder?

Doğru! Yanlış!

16. Birçok zihinsel durumun bilinçli zihnin dışında olduğunu söyleyen düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Nelerin bilincinde olup nelerin olamayacağımız sorunu bilincin hangi temel öğesine işaret eder?

Doğru! Yanlış!

18. Kendiliğin zihnin içinde olan bitenlerden varlıksal olarak ayrı olmadığını, aksine zihinde olan bitenler serisinden başka bir şey olmadığını ileri süren düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. "Başka kişilerin davranışlarını arzular, niyetler bağlamında açıklayabiliyorsak, o zaman onların da kendimiz gibi bir zihne sahip olduklarını kabul etmeliyiz." görüşünü savunan kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi karnımıza şiddetli bir ağrı saplandığında bu ağrıyı doğrudan birinci şahıs formunda hissederek bilmemizi ifade eder?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Zihin Felsefesi - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…