Google Adsense Kodu

2016-2017 – İnsan ve Toplum – Vize Sınavı

2016-2017 – İnsan ve Toplum – Vize Sınavı

1. Aşağıdaki gelişmelerden hangisi 19. yüzyılın ortalarında Batı toplumlarının içine girdiği değişimin göstergelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Bireylerin gönüllü ve belirli bir amaca yönelik olarak katıldığı, ilişkilerin resmi kural ve anlaşmalarla düzenlendiği grup türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir toplumsal grup türü olan sanal cemaatlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdaki gruplardan hangisi bireyselliği bütünselliğe dönüştürmede diğerlerinden daha etkilidir?

Doğru! Yanlış!

5. İnternet ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

6. Horton Cooley’in; bireyin kendi benliğini, başkalarının ona yönelik davranış, tepki ve eylemleri temelinde algılama sürecini ifade etmek üzere kullandığı kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Kitle iletişim ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdaki özellikler liderlik tarzlarından hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

9. Medyaya ilişkin teorik yaklaşımlara göre aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdaki durumlar medyanın hangi öğeyle olan ilişkisini vurgulamaktadır?

Doğru! Yanlış!

11. Bir organizmanın yaşadığı ve geliştiği yer olan hava, su ya da toprak üzerinde olan ve her zaman sınırlı bir bölgeyi işaret eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi modern kentleri açıklamada ekonomi politik bir yaklaşıma sahiptir?

Doğru! Yanlış!

13. E. Burgess’ın kent büyüme modeline göre birinci daireye (zone) ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

14. Küresel ölçekte dünya kenti olma konumundan uzak kentleri tanımlamak için kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Ekosentrik etiğe göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

16. Gordon Child, Kentsel Devrim adlı çalışmasında Mısır, Mezopotamya ve İndus Vadisi’nde ortaya çıkan ilk kentlerin özelliklerini sıralamıştır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu ilk kentleri neolitik köylerden ayıran özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Türkiye’deki çevre sorunlarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

18. Gelişmiş ülkelerin sanayi kentlerinde mekansal düzeyde görülen en önemli değişim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi küresel çevresel sorunlar ölçeğinde değerlendirilmez?

Doğru! Yanlış!

20. Dünyada nüfus artışı ile yiyecek üretimindeki artış arasında orantısız bir ilişki olduğunu ve bu sorunun nüfus artışını sıfırlama noktasında ortak baskı tedbirlerini uygulamayı gerektirdiğini savunan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - İnsan ve Toplum - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…