Google Adsense Kodu

2016-2017 – Genel Muhasebe II – Vize Sınavı

2016-2017 – Genel Muhasebe II – Vize Sınavı

1. İşletme yönetim binası olarak kullanmak üzere beş katlı bir bina satın almak için nakde ihtiyaç duymaktadır. Elinde yeterli nakit olmadığı için bankadan 1 Aralık 2016 tarihinde 3 yıl vadeli kredi almıştır. Bankadan aldığı bu kredi 31.12.2016 tarihli bilançoda hangi grupta raporlanır?

Doğru! Yanlış!

2. Bir işletmenin %50 oranından fazla sermaye ya da oy hakkına veya en az bu oranda yönetim çoğunluğunu seçme hakkına sahip olduğu iştiraklerin sermaye payları aşağıdaki hesaplardan hangisinde izlenir?

Doğru! Yanlış!

3. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

4. İşletmenin faaliyet alanına uygun olarak kullanılan “Hazırlık ve Geliştirme Giderleri Hesabı aşağıdakilerden hangisinin kapsamındadır?

Doğru! Yanlış!

5. "İşletme, 1 Eylül 2015 tarihinde “C” işletmesinden peşin fiyatı 20.000 TL olan malı satın almak için 2 ay vadeli 21.000 TL nominal değerli bir senet düzenleyip vermiştir. Alış işlemine ilişkin KDV oranı %18 olup, KDV bedeli nakden ödenmiştir." Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydında 153 Ticari Mallar hesabına yazılması gereken kayıt tutarı kaçtır?

Doğru! Yanlış!

6. Duran varlıkla ilgili yapılan harcamalar, o duran varlığın verimini, hizmet süresini veya değerini artırıyorsa aşağıdakilerden hangisi yapılır?

Doğru! Yanlış!

7. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

8. "İşletmenin “iştirakler” hesabında kayıtlanmış olan, toplam 10.000 TL nominal değeri ve 15.000 TL alış değeri olan hisse senetlerinin dönem sonunda borsadaki değeri 7.500 TL olarak tespit edilmiştir." Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Şerefiye hesabı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi tahvilin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir varlığın normal ticari koşullarda bilgili ve istekli bir satıcı ile bilgili ve istekli bir alıcı arasında el değiştirmesi sırasında saptanan değişim değerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir anonim şirketin sermaye artırımlarında çıkarılacak hisse senetlerinden öncelikle satın alma hakkı aşağıdakilerden hangisidir ?

Doğru! Yanlış!

13. "A. işletmesinin B. işletmesine 10.000 TL borcu; Z. işletmesinden de 10.000 TL alacağı vardır. A. işletmesi, Z. işletmesinin 10.000 TL kendisine değil de B. işletmesine ödemesini isteyen bir poliçe hazırlayarak Z. işletmesine göndermiş ve Z. işletmesi de poliçeyi kabul etmiştir." Bu durumda A. İşletmesi bu poliçede hangi taraf olarak adlandırılır?

Doğru! Yanlış!

14. “Ticari Borçlar”ın doğmasına neden olan olay aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

16. İşletme tarafından hisse senedi alım-satımı yapıldığında, alım-satım için aracı kuruma verilen komisyon Tekdüzen Hesap Planına göre aşağıdaki hesaplardan hangisinde izlenir?

Doğru! Yanlış!

17. Vergi Usul Kanunu’na göre normal amortisman yönteminin uygulanmasında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

18. Borçlu tarafından düzenlenen ve iki taraflı ilişkiyi ifade eden, emre yazılı yükümlülüklere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Tekdüzen Hesap Planına göre amortismana tabi duran varlıkların satışının kaydında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Bankaların maddi kıymetlerin rehni karşılığı ve bir vade veya olayın doğması ile sınırlı olmak üzere verdikleri kredilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Genel Muhasebe II - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…