Google Adsense Kodu

2016-2017 – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II – Üç Ders Sınavı

1. Atatürk’ün direktifleriyle 1936’da başlatılan “Eğitmen kursları” hangi Milli Eğitim Bakanı’nın tespit ve önerileri sonucu kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

2. 1966-1973 yılları arasında görev yapan Türkiye’nin beşinci Cumhurbaşkanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. 29 Mayıs 1939 tarihli CHP Beşinci Olağan Kongresinde 1936’da başlatılan “parti-devlet özdeşliğinden” vazgeçilmesi ve hükümet çalışmalarını kontrol etmek için kurulan grup aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi, Demokrat Parti’nin kurulmasına neden olan gelişmelerden biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Türkiye’nin NATO’ya üye olması hangi yıl gerçekleşmiştir?

Doğru! Yanlış!

6. Mutlak blok politikasının Türkiye’nin çıkarlarına aykırı olduğu ve çok yönlü bir dış politika izlenmesi gerektiği aşağıdakilerden hangisi ile gündeme gelmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. ABD’nin II. Dünya Savaşı nedeniyle yıkıma uğrayan Avrupa ülkelerine ekonomik yardımda bulunmasını öngören ve Türkiye’nin de dâhil edildiği girişim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Türkiye'de, radyo ve televizyon yayınında devlet tekelini kaldıran düzenleme hangi yıl yapılmıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Laik anlayışta egemenliğin ve hukukun kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi, 1961 Anayasası’nın temel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Türkiye’nin II. Dünya Savaşı’na katılması hangi konferansta kararlaştırılmıştır?

Doğru! Yanlış!

12. 26 Aralık 1938 tarihinde yapılan CHP Olağanüstü Kurultayı’nda İsmet İnönü’ye verilen unvan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi’nden sonra ülke yönetimini üstlenen kurul aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Yedinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

15. Sultan Vahdettin’den sonra halifeliğe seçilen son Osmanlı hanedan mensubu kimdir?

Doğru! Yanlış!

16. Türkiye'de milli kütüphanenin kurulması düşüncesi ilk kez aşağıdakilerden hangisi tarafından önerilmiştir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi, Demokrat Parti iktidarının ilk yıllarında gerçekleşen uygulamalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. 1950 yılında Türkiye'de kurulan, Dünya Bankası’nın teknik ve mali yardımlarından yararlanan ve 1960 yılına dek “ithal ikamesi” stratejisine uygun olarak çalışan banka aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. 12 Kasım 1942 tarihinde olağanüstü ekonomik ve mali koşullar çerçevesinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılan düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Sadabat Paktı'nı imzalayan devletler aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…