Google Adsense Kodu

2016-2017 – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi Ankara’nın başkent seçilmesinin nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi “Geçici Sanayi Kanunu” hükümleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

3. Lozan’da görüşülen ve Misak-ı Millîye uygun olarak çözümlenemeyen mesele aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Mustafa Kemal Atatürk 7-8 Ağustos 1921’de Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın sürdürülmesi için çeşitli mal ve hizmetlerin sağlanması amacıyla aşağıdaki düzenlemelerden hangisini gerçekleştirmiştir?

Doğru! Yanlış!

5. TBMM’nin açıldıktan kısa bir süre sonra otoritesini artırmak için yaptığı düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi Mondros Mütarekesi’ne göre, karışıklık çıktığı takdirde İtilaf Devletleri tarafından işgal edilebilecek altı vilayetten biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Yabancılar tarafından işletilen demir yolu hatları hangi dönemde çıkarılan yasayla devletleştirilmiştir?

Doğru! Yanlış!

8. Tanzimat Dönemi’nde yerel düzeyde halkın sınırlı bir şekilde yönetime katılmasını sağlayan ilk düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Mustafa Kemal Paşa’nın, 25 Mayıs - 12 Haziran 1919 tarihleri arasında Havza’da bulunduğu süre içerisinde izlediği strateji aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1923 seçimlerinden önce ülke sorunlarına çözüm bulmak ve yenileşmeyi gerçekleştirmek amacıyla yayınladığı program aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetin ilanını hızlandırmasına yol açan temel gelişmelerden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Tarihe “sopalı seçim” adıyla geçen seçimler kaç yılında yapılmıştır?

Doğru! Yanlış!

13. Büyük işletmelerin kurulması, hammadde ve pazar ihtiyacının artması aşağıdakilerden hangisiyle gerçekleşmiştir?

Doğru! Yanlış!

14. Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Nisan 1920’de TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede aşağıdaki ifadelerden hangisi yer almaz?

Doğru! Yanlış!

15. Lozan’a sadece boğazlar konusunu görüşmek için katılan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. III. Selim döneminde gerçekleştirilen ıslahat hareketlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Toplanış amacı ve şekli mahalli olmakla birlikte aldığı kararlar açısından milli özellik taşıyan kongre aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Mustafa Kemal Atatürk, yaptığı meclis konuşmasında yeni Türk devletinin dayandığı temel düşünce olarak aşağıdakilerden hangisini işaret etmiştir?

Doğru! Yanlış!

19. Osmanlı Devleti’nde, Adam Smith’in görüşlerinden etkilenerek ilk klasik iktisat kitabını yazan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Milli Mücadele’den itibaren TBMM'nin yeni kurulacak devletin dayanacağı ilkeleri belirlediği anayasa aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - Üç Ders
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…