Google Adsense Kodu

2015-2016 – Temel İlk Yardım Bilgisi – Final Sınavı

2015-2016 – Temel İlk Yardım Bilgisi – Final Sınavı

Soru 1- Ali Bey şehir merkezinde dolaşırken kendisine doğru koşarak gelen bir kadın kucağındaki bebeği hiç nefes almıyor, kıpırdamıyor. Lütfen yardım edin diyerek Ali Bey'e uzatmıştır. İlkyardım ilkeleri göz önüne alındığında Ali Bey'in ilk yapması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- İlkyardımın ABC’sinde A harfinin karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Çocuklara ilkyardımda nabız ölçümü bedenin hangi atardamarı üzerinden yapılmalıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Aşağıdakilerden hangisi solunum sistemindeki yapılardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Bebeklere ilkyardımda bilinç kontrolü bedenin hangi bölgesinden yapılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Çocuklarda temel yaşam desteği uygulamasında (30 kalp masajı 2 suni solunum) olay yerinde tek başına olan biri henüz aranmamışsa 112 acil servisi ne zaman aramalıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Aşağıdakilerden hangisi kısmi hava yolu tıkanmalarında yapılması gereken doğru bir uygulamadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Hastalık neticesinde kemik dokusunun özelliğinin bozulması sonucu normal kişilerde kırığa neden olmayacak basit travmalarla bile oluşan kırık çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Aşağıdakilerden hangisi kanamalara ilkyardım müdahalesinde basınç noktalarına baskı uygulanacak bölgelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Aşağıdakilerden hangisi bedende ısıyı düşüren durumlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- İkinci değerlendirme sırasında hasta ya da yaralıda nabzın hızlı, solunumun hızlı, beden ısısının düşük ve deri renginin soluk olduğu tespit edilirse ilkyardımcı, bu kişiye hangi pozisyonu vermelidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Kas, kemik ve tendonların dahi etkilendiği en ciddi donma derecesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Solunum yolu ile kişileri zehirleyerek hızla ölüme götüren renksiz, kokusuz madde aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Aşağıdakilerden hangisi nedenine göre en sık karşılaşılan yanık çeşididir?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Ulusal zehir danışma merkezinin telefon numarası aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair yönetmelikte araçlarda ilkyardım malzemelerinin bulundurulması zorunlu kılınmıştır. Aşağıdakilerden hangisi bu malzemeler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Aşağıdakilerden hangisi araç içerisindeki yaralıyı çıkartma/taşıma tekniğidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Aşağıdakilerden hangisi sedye ile taşıma tekniğine aykırı bir durumdur?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Aşağıdaki sürükleme tekniklerinden hangisi hasta ya da yaralıyı hasarlı bir arabadan çıkarma, merdivenden indirme, tümsek, taşlık bir alandan taşımada kullanılır?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Aşağıdakilerden hangisi birinci derecede öncelikli acil durumlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Temel İlk Yardım Bilgisi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: