Google Adsense Kodu

2015-2016 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Vize Sınavı

2015-2016 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar donanımı değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Kullanıcıya serbest erişim ile yazılımı değiştirme özgürlüğü sağlayan, ücretsiz, farklı sistemlere/bağlamlara uyarlanabilen ve yeni bir yazılım üretme fırsatı sağlayan yazılımlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Herhangi bir ağ üzerinde bir programı veya bir bilgiyi aynı anda farklı birçok kullanıcıya/sisteme paylaştıran ve dağıtan donanım veya yazılıma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Kullanıcı, donanım ve yazılımlar arasında aracılık yaparak, bilgisayar sisteminin yapacağı işleri düzenleyen ve denetleyen programlar bütününe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Bilgisayarda kurulu programların çalıştırıldığı, kısayolların, klasörlerin, belgelerin ve diğer nesnelerin bulunduğu ortama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. İnternet üzerinden gelen verileri denetleyerek, kullanıcının oluşturduğu ayarlar çerçevesinde ağ yoluyla bilgisayar sistemlerine sızıp yayılmaya çalışan kötü amaçlı yazılımları engelleyen, kullanıcının izin verdiği verilerinde geçmesine olanak tanıyan yazılımlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Antivirüs ve casus önleyici yazılımların kullanıcılara sağladığı yararlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Kullanıcıların isteği olmadan kendilerine gönderilen ve genellikle reklam içerikli olan elektronik postalara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Sosyal ağları kullanırken göz ardı edilmemesi gerekenlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Bilişim güvenliğinin temel ilkeleri aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

11. Teknolojinin yardımıyla genellikle sanal bir ortamda kişi veya kurumlara maddi veya manevi zarar verilmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Deontolojik kuramlar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

13. Açık lisans altında eğitim, öğretim ve araştırma gibi etkinliklerde ücretsiz olarak kullanılabilen dijital eğitsel kaynaklara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Genelde eleştirel etik olarak da adlandırılan, etik söylemlerde kullanılan dilin ve ifadelerin analiz edilmesine ve anlamlandırılmasına odaklanıp bunları inceleyen etik kategorisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Bireylerarası iletişimde bir kişinin gerçek insan olarak algılanış derecesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Web konferanslarında katılımcıların etkili ve etik iletişim kurmaları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi eşzamanlı iletişimin üstünlüklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

18. Karşılıklı ileti alış-verişi şeklinde gerçekleşen ve anlamlarda ortaklaşmayı amaçlayan sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi anlık sohbet araçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Temel Bilgi Teknolojileri II - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…