Google Adsense Kodu

2015-2016 – Metafizik – Final Sınavı

2015-2016 – Metafizik – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi Aristoteles’in töz ve tikel dışında kalan varlıkları (özellikleri) ayırdığı kategorilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. A ve B iki tür olduğunda, B’nin A’nın cinsi olması aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

3. Yüklem adcılığı kuramına göre “Küheylan attır.” temel önermesinin doğruluğunun metafizik açıklayıcısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Sıkı trop adcılığına göre “Tutumluluk zordur.” önermesinin doğruluğunun metafizik açıklayıcısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. İki trop arasındaki biraradalık bağıntısınm (bu bağıntı çoğu kez zorunlu değil, olumsal olduğu için) içsel olmadığını savunan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Nitelik Troplu Demet Kuramı’nda somut nesnenin troplardan nasıl oluştuğunu ortaya koymak amacıyla başvurulan ilişki aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Zaman ve/veya uzayda yer alıp, örnekleyeni de taşıyıcısı da olmayan şeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Uzay tropunun eşanlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Bireyler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Hem kendisi hem de bütün parçaları aynı türden olan kitle çeşidine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Evrelerinin toplamına özdeş olan somut nesneye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi örnekleyenleri kimliği olan şeylerden biridir?

Doğru! Yanlış!

13. “Varolmak, bir tikel niceleyici ile bağlı olan bir değişkenin değeri olmaktır” görüşünü ileri süren çağdaş felsefeci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Lombard'ın kuramına göre nitelik uzayı olan bir kümeyi oluşturan elemanlar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Whitehead'in kuramında olaylar arasındaki ikili temel ontolojik ilişkiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi Bennett’in olay tanımının bir sonucudur?

Doğru! Yanlış!

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Metafizik - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı test-yemek-aof-aof.png