Google Adsense Kodu

2015-2016 – İşletme Fonksiyonları – Final Sınavı

2015-2016 – İşletme Fonksiyonları – Final Sınavı

1. Sistem yaklaşımını aşağıdaki bilim insanlarından hangisi ileri sürmüştür?

Doğru! Yanlış!

2. Peter Drucker'ın benimsediği ve vurguladığı işletmelerin en temel işlevleri aşağıdaki seçeneklerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi stok kontrolünde kullanılan yöntemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Finans fonksiyonunun işletme içerisindeki önemini artıran nedenlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

5. Bilgi sistemi olarak muhasebe sürecinin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. İşgörenin işletmeden ayrılırken işveren tarafından İş Kanunu gereğince işgörene ödemekle yükümlü olduğu tazminata ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin yasal olarak düzenlemek zorunda olduğu belgelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. İşletmenin belirli bir zaman diliminde para ile ifade edilen mali nitelikli olayları karşısında varlıklarında ve kaynaklarında artış ve azalış meydana getiren işlemlere ilişkin belgeleri toplayan, kayıtlayan, sınıflandıran, finansal tablolar üzerinde özetleyen, analiz eden, yorumlayan ve ürettiği bilgileri ilgili kullanıcılara ileten bilgi sistemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi iş gören temini için kullanılan iç kaynaklardan biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi kişisel etkinliğe yönelik yetkinliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi eğitim sürecinin ilk aşamasını oluşturur?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangileri iş dizaynı kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. İmaj ve itibar arasında ayrım yaparken kurumun itibarını, çeşitli paydaşların kurum hakkındaki imajlarının bütünü olarak tanımlayan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. İyi bir kurumsal reklam programının kuruma sağladığı katkılarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

15. Kurumun sadece ürünlerinin ve hizmetlerinin değil de, kurumun bütününün imajını güçlendirmeye yönelik iletişim biçimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Kurumsal itibarın temel nitelikleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi başarılı bir Ar-Ge yönetimi için Kalypso Firması tarafından önerilen 9 kilit uzmanlık boyutlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi inovasyon konusunda doğru bilinen yanlışlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de ki Ar-Ge faaliyetlerine destek veren kurum/kuruluşlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Boston Consulting Group’un (BCG 2010 Senior Executive Innovation Survey) raporuna göre; aşağıdakilerden hangisi inovasyonun başarıya ulaşmasının önündeki engellerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - İşletme Fonksiyonları - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…