Google Adsense Kodu

2015-2016 – Genel Muhasebe I – Final Sınavı

2015-2016 – Genel Muhasebe I – Final Sınavı

1. İşletmenin işletme sahipleri veya ortaklarına olan borçlarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. "ASYA işletmesi, BAMBU işletmesinden 10 ay vadeli 20.000 TL tutarlı X Malını 20 Aralık 2015 tarihinde satın almıştır. ASYA bu işleme ilişkin ödemeyi 20 Ekim 2016 da gerçekleştirecektir." Bu bilgilere göre, ASYA işletmesinin mal alım işlemini 20 Aralık 2015 tarihinde kayda almasında aşağıdaki muhasebenin temel kavramlardan hangisi kullanılmıştır?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi herhangi bir hesabın borç veya alacak tarafına ilk kez kayıt yapılmasıdır?

Doğru! Yanlış!

4. Vergi Usul Kanunu’na göre işletme hesabı defterini hangi tür işletmeler tutar?

Doğru! Yanlış!

5. İşletme, tahsil edilmek üzere A Bankasına bıraktığı 8.000 TL nominal değerli çekin tahsil edildiğini bankadan gelen hesap özetinden öğrenmiştir. İşletme bu mali nitelikli işleme ait yapacağı yevmiye kaydında aşağıdaki hesaplardan hangisini alacaklandırır?

Doğru! Yanlış!

6. Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri hesabı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi tahsilat işlemine ilişkin bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi nedeniyle çek cirosu geçersiz sayılır?

Doğru! Yanlış!

9. Bağlı Ortaklıklardan Alacaklar Hesabıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi poliçenin taraflarından biri olan lehtarı ifade eder?

Doğru! Yanlış!

11. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

12. "A İşletmesi sahip olduğu bir senedini teminat olarak vererek, karşılığında B Bankası’ndan 40.000 TL kredi kullanmıştır. B Bankası vadesi gelen ve ödenmeyen 50.000 TL nominal değerli senedi A İşletmesine iade etmiştir." Buna göre B Bankasının senedi işletmeye iade etme işlemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi 118 Diğer Menkul Kıymetler hesabında muhasebeleştirilir?

Doğru! Yanlış!

14. Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

15. Hisse senetleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi özel kesim tarafından borçlu sıfatı ile düzenlenen, bir yıldan kısa vadeli, emre ya da hamiline yazılı olarak çıkarılan menkul kıymetleri tanımlar?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi ticaret işletmelerinin ana faaliyet konusuna ilişkin doğru bir ifade değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi devamlı (sürekli) envanter yönteminin temel özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. "Bir işletmenin 31.12.2014 tarihinde “Ticari Mallar” hesabının bakiyesi 12.500 TL, 31.12.2015 tarihinde ise 28.000 TL dir. işletme 2015 yılında 53.000 TL tutarında mal almış, bu malların 6.700 TL lik kısmı iade edilmiştir. Ayrıca işletme 2015 yılında satın aldığı malların nakliyesi için 1.200 TL ödemiştir." İşletmenin 2015 yılı Satılan Ticari Mallar Maliyeti kaç TL dir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi bir ticaret işletmesinin ana faaliyet konusuna ilişkin bilgilerin gösterildiği bilanço grubudur?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Genel Muhasebe I - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…