Google Adsense Kodu

2014-2015 – Temel Bilgi Teknolojileri I – Final Sınavı

2014-2015 – Temel Bilgi Teknolojileri I – Final Sınavı

1. MS Excel programında yeni bir çalışma kitabı oluşturmak, şablondan yeni bir çalışma kitabı oluşturmak ya da var olan bir çalışma kitabından yeni bir çalışma kitabı oluşturmak için kullanılan sekme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. IAS bilgisayarında Aritmetik ve Mantık Biriminin işlevi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. MS PowerPoint programında metnin üstünü çizme, karakter aralıklarını ayarlama, büyük/küçük harf değiştirme, yazı tipi rengini değiştirme ve metne gölge uygulamak için kullanılan sekme ve komut grubu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. E-posta hesabına giriş yapan bir kullanıcı, gelen e-postalar sayfasında aşağıdakilerden hangisini göremez?

Doğru! Yanlış!

5. Safari programı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

6. MS PowerPoint programında temel dosya biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Malware nedir?

Doğru! Yanlış!

8. Ofis yazılımlarında menülerde, yanında üç nokta (...) olan komutlar tıklandığında aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?

Doğru! Yanlış!

9. 802.11x nedir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi kredi kartı işlemleri yapmak için kullanılan sitenin güvenli olup olmadığının anlaşılması için kullanılan geçerli yöntemlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Windows’ta bir dosya ya da klasörün özelliklerini görmek için izlenmesi gereken adımlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir ağda Köprü (Bridge) cihazının görevi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Gönderilmiş olan bir e-posta ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

14. [email protected] adresi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

15. MS PowerPoint programında geçişlere ses ekleme ve geçiş süresini belirlemekle ilgili komutların yer aldığı sekme ve komut grubu aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisinde girilen e-posta adresleri diğer alıcılar tarafından görülmez?

Doğru! Yanlış!

17. Bir Mega bayt kaç Kilo bayttır?

Doğru! Yanlış!

18. Bluetooth (Mavidiş) nedir?

Doğru! Yanlış!

19. MS PowerPoint programında boş bir slaytta metinlerin yazılabileceği ya da resim ve nesnelerin eklenebileceği ögelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi bir Arama Motoru değildir?

Doğru! Yanlış!

2014 - 2015 - Temel Bilgi Teknolojileri I – Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: