Google Adsense Kodu

2014-2015 – Büro Teknolojileri – Final Sınavı

2014-2015 – Büro Teknolojileri – Final Sınavı

1. Üretim sistemlerinin genel yapısına göre aşağıdakilerden hangisi doğru bir sıralama içermektedir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal filtreleme aracıdır?

Doğru! Yanlış!

3. Projektörde kontrast oranı aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

4. Yönetim raporlama sistemi olarak da adlandırılan bilgi sistem türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Verinin işlenmiş yani yapılandırılmış haline verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Google’ın geliştirdiği ve GPS özelliği bulunan cihazlarda kullanılan navigasyon cihazı özellikleri taşıyan uygulamanın adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi hareketli veya taşınabilir anlamına gelmektedir?

Doğru! Yanlış!

8. Küresel konumlama sistemini kullanarak kişilerin kesin yerlerini tespit etmelerine, gidilecek yerin tespitine ve rota oluşturulması gibi işlere yarayan cihazlara ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

9. Akıllı cep telefonlarının veya tablet bilgisayar kullanıcılarının günümüzde yoğun olarak kullandığı, eğlence amaçlı olabildiği gibi günlük yaşamımızı kolaylaştıran işlevlere ilişkin de olabilen mobil teknoloji ürünlerine ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin kullanıcılarına sağladığı faydalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. İşletmenin çalışanlarından, danışmanlarından, iş ortaklarından, tedarikçilerinden ve geçici çalışanlarından kaynaklanan bilgi güvenliği sorunlarına ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi bilgi güvenliğini sağlamak için alınması gereken önlemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Kişinin sadece kendisinin sahip olduğu özellikleri belirlenerek, parmak izi tanıma, el geometrisi tanıma, yüz tanıma, ses tanıma, retina tanıma gibi yöntemlerle kimlik doğrulaması yapan sistemlere ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

14. Bilişim suçları işleyen kişilere verilen genel ad aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Bürolarda renklerin algılanması aşağıdakilerden hangisinin varlığına bağlıdır?

Doğru! Yanlış!

16. İşitme duyusu ve algıyı olumsuz, kişiyi fizyolojik ve psikolojik olarak etkileyen, çalışma performansını düşüren, ortamın huzur ve sakinliğini yok ederek niteliğini değiştiren kirlilik türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Ulaşılabilirlik kavramıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

18. Büro araçlarının seçiminde, ürünlere ilişkin özelliklerin bir arada değerlendirilmesinde aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi büro araçlarının seçiminde donanıma ilişkin faktörlerden arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi büro araçlarının seçiminde satıcılara ilişkin faktörlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2014-2015 - Büro Teknolojileri - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: