Google Adsense Kodu

2014-2015 – Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş – Final Sınavı

2014-2015 – Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş – Final Sınavı

1. Tezgâhüstü piyasaların diğer adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Türkiye’de son yıllarda aşağıdaki finansal varlıklardan hangisi ihraç edilmemektedir?

Doğru! Yanlış!

3. Ödenmiş sermayede sahip oldukları pay oranlarına ya da aralarındaki sözleşmeye dayalı olarak hissedarların - kamu, özel ya da yabancı sermayeyi temsil eden - aralarında yaptıkları sözleşme uyarınca bankanın faaliyetleri ile ilgili stratejik kararları oy birliği ile almaları esasına dayalı olarak yönetilen bankalara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi toptancı bankanın özelliğidir?

Doğru! Yanlış!

5. Ziraat Bankası’nın temelini oluşturan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Kaç yılında yaşanan kriz sonrası tasarruf mevduatına %100 devlet garantisi getirilmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi piyasa riskini oluşturan bileşenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Türk Bankacılık Sisteminin pasif toplamı içerisinde en büyük paya sahip kaynak aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Bankacılık düzenlemelerinde; bir işleme ya da faaliyete ilişkin bir parasal kaybın ortaya çıkması veya bir giderin ya da zararın oluşması halinde, ekonomik faydanın azalması ihtimaline ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi sigortacılıkta yatırım risklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Aktüerler Birliği’nin raporuna göre, sigorta şirketlerinin karşılaşabileceği risklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi sigortanın temel işlevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. “Sigortacı, ödediği tazminat tutarı kadar bir meblağ için sigortalının yerine geçer ve hasara sebep olanlara rücu ederek, ödediği tazminat miktarını geri ister” ifadesi aşağıdaki sigortacılık ilkelerinden hangisini açıklar?

Doğru! Yanlış!

14. Can sigortalarında, sigorta sözleşmesine taraf olmamakla birlikte, lehine sigorta sözleşmesi akdedilen ve rizikonun gerçekleşmesi hâlinde kural olarak sigorta tazminatını sigortacıdan isteme hakkına sahip olan kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Dünyada sigortacılığa benzer ilk uygulamalara aşağıdakilerden hangisinde rastlanılmıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Ortaçağda sigortacılığın gelişimine en fazla katkı sağlayan sigortacılık branşı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Deniz sigortası bir tarafa bırakıldığında Osmanlı piyasasına sigorta fikrini getiren ve kısa sürede oldukça hızlı bir gelişme gösteren sigortacılık dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Türkiye’de bireysel emeklilik şirketleri kaç yılından itibaren faaliyetlerini sürdürmektedir?

Doğru! Yanlış!

19. Türkiye’de en az şirket aşağıdaki sigorta türlerinden hangisinde faaliyet göstermektedir?

Doğru! Yanlış!

20. Türkiye’de sigorta şirketleri en fazla aşağıdaki yatırım araçlarından hangisine yatırım yapmaktadır?

Doğru! Yanlış!

2014-2015 – Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş – Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…