Google Adsense Kodu

2014-2015 – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II – Tek Ders Sınavı

2014-2015 – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II – Tek Ders Sınavı

1. Milli Mücadele’den sonra kurulan Halk Fırkası’nın temelini oluşturan cemiyet aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Atatürk döneminde Türkiye dahilindeki bütün okulların Maarif Vekâletine bağlanmasına yönelik yapılan inkılâp aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezilerinin amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. 1933’te Darülfünun’un kapatılarak İstanbul Üniversitesi’nin açılmasının en temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Atatürk’ün devletçilik anlayışı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

6. “Türk Devleti’nin laik olduğu” yolundaki cümle 1924 Anayasası’na hangi tarihte eklenmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi Sadabat Paktı’nı imzalayan devletlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Lozan Antlaşması’nda Misak-ı Milli sınırlarından taviz verilen ve Atatürk’ün ölümünden sonra çözülebilen sorun aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Dördüncü Plan döneminde yürürlüğe konulan, mimarları başbakan Süleyman Demirel ile müsteşarı Turgut Özal’ın olduğu “İstikrar Programı’nın” adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi, Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planı Döneminin en önemli sonuçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

11. II. Dünya Savaşı sırasında ulusal ekonomi ve savunma konularında düzenleme yapılması için hükümete geniş yetkiler veren yasal düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. ABD’nin II. Dünya Savaşı nedeniyle yıkıma uğrayan Avrupa ülkelerine ekonomik yardımda bulunmasını öngören ve Türkiye’nin de dâhil edildiği girişim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Türkiye, Avrupa Konseyi’ne hangi yıl üye olmuştur?

Doğru! Yanlış!

14. Körfez Savaşı’ndan sonra Irak’ın kuzeyinde tesis edilen uçuşa yasak bölgenin denetlenmesi için Türkiye’de konuşlandırılan çok uluslu askeri birlik aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. 1939 yılında, parti-devlet özdeşliğinden vazgeçilmesini ve hükümetin faaliyetlerinin TBMM’de kontrol edilmesini sağlamak amacıyla aşağıdakilerden hangisi oluşturulmuştur?

Doğru! Yanlış!

16. 26 Aralık 1938 tarihinde yapılan CHP Olağanüstü Kurultayı’nda İsmet İnönü’ye verilen unvan aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra ordu içinden oluşturulan 38 kişilik komite aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Türkiye’de radyoya ilk kez tarafsız ve özerk bir statü kazandıran anayasa aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. “Atatürk’ü Koruma Kanunu” Demokrat Parti Hükümeti tarafından hangi yıl kabul edilmiştir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi Köy Enstitülerinin kurulmasında ve geliştirilmesinde çaba gösteren eğitimcilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2014-2015 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…