Google Adsense Kodu

2013-2014 – Temel İlk Yardım Bilgisi – Vize Sınavı

2013-2014 – Temel İlk Yardım Bilgisi – Vize Sınavı

Soru 1- Kafatasının aldığı mekanik bir yük sonucu beynin etkilenmesiyle ortaya çıkan çok hafiften çok ciddi düzeylere kadar gidebilen hasar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın öncelikli amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Aşağıdakilerden hangisi vücutta turnike uygulanabilecek vücut bölgelerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Bilinç durumu kapalı, sırt üstü yatar pozisyona getirilmiş bir yaralıda sıkan kıyafetler gevşetildikten sonra solunum yolu açıklığını sağlamak amacıyla aşağıdaki işlemlerden hangisi ilk olarak yapılmalıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- Olay yerinde tek başına olan bir ilk yardımcı, yetişkin bir hasta/yaralıda solunum ve dolaşımın olmadığını tespit etmiştir. İlkyardımcı 112 acil servisi aradıktan sonra, ilk olarak yapması gereken işlem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Vücudumuzun iç ve dış organlarında meydana gelen ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyen doku tahribine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Kapalı yaralanmalarda ilk olarak yapılması gereken ilk yardım müdahalesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Hasta ya da yaralının birinci değerlendirmesi tamamlandıktan sonra hasta/yaralıda ikinci değerlendirmeye geçilmelidir. İkinci değerlendirmenin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Aşağıdakilerden hangisi şok belirtilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Hayat kurtarma zincirinin ikinci halkası aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Bir kaza veya hastalık durumunda sağlık personeli olay yerine ulaşana kadar, hastanın hayatını kurtarmak veya durumunun kötüye gitmesini engellemek amacıyla olay yerindeki imkânları kullanarak yapılan ilaçsız müdahale aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Hasta ya da yaralının ilk değerlendirmesinde aşağıdakilerden hangisi en önce yapılmalıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- İlk yardımın temel uygulamaları değerlendirildiğinde aşağıdakilerden hangisi ilk önce yapılmalıdır?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Aşağıdakilerden hangisi dolaşım sisteminin ögelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Aşağıdakilerden hangisi kalp durmasının belirtilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Dış kanamalarda yapılması gereken ilk müdahale aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- İkinci değerlendirmede hasta ya da yaralının bilinç durumunu tespit ettikten sonra ilk olarak kontrol edilmesi gereken beden bölgesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Aşağıdakilerden hangisi kanamayı durdurma amaçlı bedende baskı uygulanabilecek noktalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Aşağıdakilerden hangisi iç kanamaların belirtilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Deri altındaki kılcal damarların yırtılması sonucunda epitel doku arasına kan sızmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2013-2014 - Temel İlk Yardım Bilgisi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: