Google Adsense Kodu

2013-2014 – Örgütsel Davranış – Final Sınavı

2013-2014 – Örgütsel Davranış – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi politik bilimlerin örgütsel davranış alanına katkı sağladığı konulardan biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi bireyin biricikliğini oluşturan fiziksel farklılıklardan biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Bireyin tutum nesnesine ilişkin inançlarından oluşan tutum bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Danışman ve Özgen’in Eğilim Yaklaşımı’na göre rasyonel problem çözümünün, yetkinliğin, performansa dayalı terfinin ve açık rol tanımlarının önemsenme derecesi, kültürel eğilim tiplerinden hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

5. Birey, grup veya örgütlerin üstlenmeleri gereken faaliyetlere uymayan etkinliklerde bulunmaları çatışma türlerinden hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

6. Örgütteki tüm birimler için kararların tepe yöneticisi veya en üst düzey yönetim tarafından alınmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Bireylerin birden fazla farklı rolleri aynı anda üstlenmesi durumunda ortaya çıkan çatışmaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi çatışmanın bireyler üzerindeki olası etkilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi strese bağlı ortaya çıkan fizyolojik sonuçlardan biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Genel Stres Modeli’ne göre aşağıdakilerden hangisi bireysel farklılıklarla ilgili bir faktör değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi B tipi kişilik özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Hans Selye, bünyenin baskı ve isteklere karşı gösterdiği belirgin olmayan tepkisine ne ad vermiştir?

Doğru! Yanlış!

13. Güç kazanma adına girişilen çeşitli faaliyetlerin oluşturduğu sürece ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Bir kişinin, istediği sonuçları elde etmek üzere güç kazanmak, gücünü kullanmak ve geliştirmek için giriştiği tüm faaliyetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Gücü elinde bulunduran kişinin başkaları ile arasındaki karşılıklı bağımlılığın doğası ve derecesini anlatan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi örgütsel pozisyondan kaynaklanan bir güç değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Çalışanların iş yerlerinin ne kadar adil olduğuna dair algılarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi örgütsel vatandaşlık davranışlarına bir örnek değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Bir çalışanın başka bir çalışana bire bir, doğrudan ve bilerek yardım etmeyi amaçlayan davranışlarda bulunmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Çalışmanın iş tanımında belirtilen ve örgüt kaynaklarının örgütün ürettiği ürünlere ve hizmetlere dönüştürülmesine doğrudan katkı sağlayan çalışan davranışlarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2013-2014 - Örgütsel Davranış - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…